Votca preparată în casă (rețete). Votca aurită poloneză și zubrovca

/
/
/
1160 Views

Votca este o băutură rusească care se fabrică și la noi în țară. Rețeta de votca este foarte simplă. Se face mai întâi o soluție de apă distilată sau apă fiartă cu alcool, având tăria alcoolică de aproximativ 42°. Se pune în această soluție din câteva ori numai cojile proaspete de , astfel:

votca

Ingredient

Cantitate

Soluție alcoolică de 42°1 l
Coaja de la o jumătate de sau 3 ml macerat  
Coaja de la o pară galbenă parfumată 
Coaja de portocală2-3 bucățele
Semințe strivite de anason10 – 20 buc.
Sirop de zahăr gros2 linguri

Se lasă la macerat 3 săptămâni; se filtrează. Se poate face și macerat din toate aceste plante calculate pentru mai multe sticle.

Este foarte important de știut că din coaja de citrice se taie numai partea galbenă, fără partea albă, pufoasă, deoarece este amăruie.

Votca aurită poloneză sau votca de aur

Rețeta este aceeași ca cea de mai sus, însă cuprinde niște foițe de poleială de cositor aurite. Folia aurită trebuie să fie foarte subțire. Se iau câteva foițe, se învârtesc de 4-5 ori după o andrea groasă. Se fac astfel 6-8 tubulețe aurii. Se mai fac și câțiva canafi foarte mici și fin tăiați cu foarfecele. Se bagă în sticla cu votcă. Se pregătește această votcă pentru mese festive sau cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În Polonia este introdusă în comerț dar în loc de canafi se pun folii galbene de cositor foarte fine și mărunt tăiate, care ia mișcarea lichidului flotează și scânteiază în sticlă, în mod plăcut.

Citește și: De unde pot să cumpăr cazan de țuică?

Ce este zubrovca?

Zubrovca este o băutură veche poloneză cunoscută pretutindeni. Rețeta ei de preparare este simplă și la îndemâna oricui. Partea armonizantă este dată de o plantă ierboasă numită popular „Iarba Sfintei Mării” (Hcracleea adorata).

Rețetă votca

Ingredient

Cantitate

Soluție alcoolică de 42°1 l
Coajă de lămâie de mărimea unei monede de 10 bani 
Frunze de iarba Sfintei Mării10 – 12 bucăți
Sirop gros de zahăr2 – 3 linguri

Se lasă la macerat 3 săptămâni și se consumă fără a scoate firele de iarbă.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :