De ce unii oameni se îmbogățesc, iar alții nu? Ce facem greșit?

/
/
/
57 Views

A avea și proprietăți este rezultatul unor acțiuni care au fost făcute într-un mod anume. Cei care fac lucrurile într-un mod anume, fie că le fac întâmplător sau intenționat, se îmbogățesc! La fel și cum ceilalți, din cealaltă categorie, dacă fac lucrurile într-un mod anume, nu se îmbogățesc și oricât de mult ar munci și oricât de capabili – rămân săraci! Oare de ce unii oameni se îmbogățesc, în timp ce alții încearcă și nu reușesc?

Este o lege a naturii ca aceleași cauze (identice) să producă aceleași efecte; de aceea, orice om care învață să facă lucrurile într-un mod anume se va îmbogăți negreșit.

Faptul că citatul de mai sus este adevărat, este explicat în cele de mai jos. Îmbogățirea nu este determinată de mediul înconjurător, pentru că dacă ar fi așa, toți oamenii dintr-o anumită zonă ar fi bogați; oamenii unui anume oraș ar fi toți bogați, în timp ce toți cei din alt oraș ar rămâne săraci; sau locuitorii unui stat ar înota în bani, în timp ce oamenii din statul vecin s-ar îneca în sărăcie.

Oameni bogați vs.

Peste tot vedem oameni bogați și oameni săraci – toți trăind unii lângă alții, în același mediu. Mai mult, de multe ori acești oameni au chiar aceleași profesii! Când doi oameni se află în aceeași zonă și au aceeași activitate, iar unul devine și celălalt rămâne sărac – este exemplul cel mai corect care arată că îmbogățirea nu este deloc o chestiune de mediu!

Același mediu poate fi mai favorabil unora decât altora, dar când doi oameni fac aceleași afaceri, în aceeași zonă, iar unul are succes, în timp ce celălalt nu reușește nimic, este o dovadă că îmbogățirea este rezultatul unui anumit proces. Mai mult, capacitatea de a face lucrurile într-un mod anume nu este datorată doar talentului, pentru că mulți oameni talentați rămân săraci, în timp ce alții total lipsiți de talent se îmbogățesc. Studiind oamenii care s-au îmbogățit, vom vedea că ei sunt la fel de obișnuiți ca toți ceilalți, nu au talente sau abilități mai mari decât ale altora. Este evident că ei nu s-au îmbogățit din cauză că au talente sau capacități pe care alții nu le au, ci pentru că s-a întâmplat să facă lucrurile într-un mod anume.

Îmbogățirea nu se obține făcând economii sau trăind frugal! Foarte mulți oameni care sunt săraci, în timp ce marii cheltuitori deseori se îmbogățesc! La fel, îmbogățirea nu se obține făcând ceea ce alții nu reușesc să facă; pentru că doi oameni având afaceri în același domeniu, deseori fac aceleași lucruri, iar unul are succes, în timp ce celălalt rămâne sărac sau dă faliment. Din toate acestea, trebuie să tragem concluzia că îmbogățirea este rezultatul unor Anumite Acțiuni. Și dacă îmbogățirea este urmărea unui Anumit Proces, iar cauzele identice produc efecte identice, atunci orice persoană care acționează în acel mod poate să devină bogată, iar întregul proces devine știință exactă.

Întrebarea care se ridică în acest moment, este dacă nu cumva acest Mod Anume nu este prea dificil, astfel încât doar puțini îl pot urma. Însă acest lucru nu poate fi adevărat, așa cum am văzut mai sus, dacă ne referim la abilitățile naturale ale omului. Se îmbogățesc atât oamenii cu talent, cât și cei simpli; oameni cu intelect strălucit ajung bogați, dar la fel se îmbogățesc și destui săraci cu duhul; oameni cu psihicul puternic ajung să facă bani, dar la fel se întâmplă și cu cei slabi.

Succesul vine la pachet și cu capacitatea ta de a vorbi cu oamenii

O anume capacitate de a gândi și a înțelege este, desigur, esențială; dar în ce privește abilitățile naturale umane, orice bărbat sau femeie care are capacitatea de a citi și înțelege aceste cuvinte poate deveni bogat. De asemenea, am văzut că nu depinde de mediul înconjurător. Locația are totuși o însemnătate; nu te poți duce în Sahara și să te aștepți să ai o afacere înfloritoare.

Îmbogățirea presupune necesitatea de a interacționa cu oamenii și de a fi acolo unde sunt oameni. DACĂ CINEVA DIN ORAȘUL TĂU SE POATE ÎMBOGĂȚI, ATUNCI SIGUR POȚI ȘI TU! ȘI DACĂ CINEVA DIN ȚARA TA SE POATE ÎMBOGĂȚI, ATUNCI SIGUR POȚI ȘI TU!

Repet, nu are importanță ce afacere sau profesie îți alegi. Oamenii reușesc să facă bani în orice afacere și orice profesie; în timp ce vecinii lor, care au aceeași afacere sau aceeași profesie, rămân săraci. Este adevărat că te vei descurca mai bine în afacerea care îți place sau care ți se potrivește; iar dacă ai anumite talente bine dezvoltate, te vei descurca cel mai bine într-o afacere care îți va pune în valoare exact aceste talente.

La fel, te vei descurca mai bine într-o afacere care este potrivită zonei tale; un magazin de înghețată va prospera într-o zonă caldă, față de Groenlanda, în timp ce pescuitul de somoni va avea mai mult succes în nord-vestul țării decât în Florida, unde nu cresc somoni. Dar în afara acestor limitări generale, îmbogățirea nu depinde de o anumită afacere, ci de capacitatea ta de a învăța să faci lucrurile într-un Mod Anume. Dacă acum ai o afacere și cineva din orașul tău se îmbogățește din aceeași afacere, în timp ce tu nu, este din cauză că nu faci lucrurile în Modul în care le face el.

De la sărăcie la

Lipsa de bani nu te împiedică să te ! Este adevărat că pe măsură ce aduni tot mai mulți bani, devine din ce în ce mai ușor să ai și mai mulți bani. Dar cel care are deja bani este deja bogat și nu mai are nevoie să devină. Oricât de sărac ai fi, dacă începi să faci lucrurile ÎNTR-UN MOD ANUME, vei începe și tu să devii bogat – deci vei avea bani!

Obținerea este doar o parte a îmbogățirii; și este doar o parte a rezultatului care se obține, invariabil, atunci când urmezi un Anumit Proces. Poți fi cel mai sărac om de pe continent, înglodat în ; poți să nu ai nici prieteni, nici influență, nici resurse; dar dacă începi să faci lucrurile în acest fel, te vei îmbogăți negreșit, deoarece aceleași cauze produc aceleași efecte. Dacă nu ai capital, poți obține capital, dacă ești într-o afacere fără viitor, poți să treci la o afacere de succes; dacă ești într-o zonă nepotrivită, poți ajunge într-o zonă profitabilă; și poți face asta începând cu afacerea ta de acum și în locul în care ești acum, făcând lucrurile într-un Mod Anume, care să îți aducă succes.

Surse: Știința de a deveni bogat, Wallace D. Wattles

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :