Sucurile naturale sunt absolut necesare pentru întreținerea sănătății

/
/
/
783 Views

Suntem singurii răspunzători de sănătatea trupului nostru, iar sănătatea noastă este strâns legată de calitatea alimentelor cu care ne hrănim, precum și de compatibilitatea acestor alimente cu necesitățile organismului. (nu mă refer la cele cumpărate, ci la sucurile pe care le facem în casă) sunt absolut necesare organismului nostru. Dacă nu consumăm o cantitate suficientă de sucuri naturale, organismul va fi lipsit de anumiți nutrienți vii. Aceste sucuri conțin anumite enzime, fiind cheia pentru hrănirea trupului. Sunt forța vieții, principiul activ din fiecare sămânță și plantă vie.

Sucurile naturale de legume conțin absolut toate sărurile, vitaminele și constituenții de care organismul are nevoie. Iar fructele ne pot oferi zahărul care ne este necesar. Rațiunea pentru care ele sunt atât de eficiente este că, separând de pulpă mineralele și apa din , această parte lichidă se digeră în câteva minute. Fibrele conținute în fructe și legume nu au valoare nutritivă, dar au un rol important în menținerea peristaltismului intestinal. În lipsa lor, colonul și organismul în întregul său nu poate să se mențină într-o condiție optimă de sănătate.

În ceea ce privește calitatea fructelor și legumelor, trebuie doar să ne asigurăm că ele sunt proaspete și de cea mai bună calitate, nu contează că sunt pentru salată sau pentru prepararea sucurilor. În general, petele de pe legume sau fructe arată că ele au intrat într-un proces de degradare sau că nu au fost depozitate corespunzător și prin urmare, nu mai au valoarea nutritivă și nici calitatea dorită de noi.

Pentru a ne menține sănătatea, cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumăm trebuie să conțină alimente vii. Alimentele gătite și procesate întrețin viața, dar nu au putere de regenerare. Într-o zi putem consuma nenumărate mese copioase, dar cu toate acestea organismul să sufere din cauza absenței factorilor nutritivi vitali.  Faptul că întreaga viață nu am consumat decât hrană gătită și rareori altceva, nu este o dovadă că ne-am hrănit corespunzător. Ci doar că organismul nostru este dotat cu o colosală toleranță și ne avertizează, prin dureri de cap, crampe și alte simptome neplăcute, că alimentația noastră este insuficientă pentru a acoperi necesarul nutrițional.

Ce se întâmplă cu alimentele gătite?

Când alimentele sunt gătite, căldura intensă le distruge viața, enzimele mor la temperaturi mai mari de 54 de grade celsius și cea mai mare parte a forței vitale necesară pentru hrănire se risipește. O parte din fibrele legumelor fierte se aglomerează la nivelul intestinelor. Cu timpul ele se degradează, colonul nostru se îngreunează și devine leneș, și astfel ne confruntăm cu tulburări precum constipația și colita.

Sucurile naturale din legume și fructe sunt singura modalitate prin care putem oferi celulelor și țesuturilor trupului factorii nutritivi de care au nevoie, într-o formă care să fie asimilată foarte rapid de către organism. Sucurile naturale au efect regenerator. Ele conțin toți aminoacizii, mineralele, sărurile și vitaminele de care avem nevoie, cu condiția să le consumăm în stare crudă. La început sucul proaspăt poate fi consumat ca și supliment pe lângă alimentația cu care ne-am obișnuit. Nu se recomandă schimbarea bruscă a dietei după ce am consumat exclusiv alimente gătite și devitalizate. Trecerea la o alimentația crudă într-un timp foarte scurt poate produce tulburări pe care nu le înțelegem. Stomacul poate să nu fie obișnuit cu o astfel de dietă și să necesite un timp de acomodare.

De aceea sucul se va consuma numai pe stomacul gol, în cantități și înghițituri mici la început, alternând consumul lor cu un ceai din plante. Este nevoie nu numai de înțelegerea mentală, ci și de o perioadă de adaptare a întregului sistem digestiv pentru a face această schimbare, dar ea merită efortul.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :