Somn și alcool. Ce efect au alcoolul și sedativele asupra somnului?

/
/
/
263 Views

necesită un anumit timp de somn pentru a fi psihic și performant fizic. Numărul de ore de somn necesar zilnic variază de la om la om, este la maturitate în jur de 7 și scade odată cu vârsta. Și calitatea somnului se modifică: somnul devine mai superficial. Pe lângă fazele de somn superficial există și alte faze, de la adormire până la somn profund și somnul cu vise. Aceste faze se repetă succesiv de patru până la șase ori pe noapte.

Ce se întâmplă atunci când bei alcool înainte să dormi?

Pentru odihnă este deosebit de important somnul profund, în timpul căruia organismul este în repaus deplin și sistemul imunitar se regenerează. În faza de vis, mișcările se amplifică, la fel pulsul, , crește tensiunea arterială, irigarea sanguină a creierului, a pielii, a organelor sexuale. Toți oamenii visează de mai multe ori pe noapte, chiar dacă nu-și amintesc. Visele sunt importante pentru confortul nostru psihic și pentru sănătatea psihică. Suprimarea viselor pentru un timp mai îndelungat duce la o neliniște interioară, la anxietate până la halucinații în timpul zilei.

Citește și alte articole din categoria BĂUTURI ALCOOLICE și DROGURI

Somniferele sunt luate de cei care sunt nemulțumiți de somnul lor, care lucrează în schimburi sau care schimbă des fusul orar, pentru a-și oferi un somn instantaneu. Și alcoolul este folosit uneori ca somnifer. Are aceleași efecte negative ca și celelalte sedante: adoarme rapid, dar somnul nu este odihnitor. Acest fapt se datorează nu numai efectelor chimice asupra creierului, ci și îngrădirii somnului profund și a viselor. Când se renunță la drog, organismul încearcă să recupereze visele și apar, pentru o perioadă tranzitorie, coșmaruri. Cine nu are răbdare să treacă această perioadă recurge din nou la drog și închide astfel cercul vicios.

Urinari și defecații în somn din cauza alcoolului

Este posibil ca după dezintoxicare să dureze săptămâni, luni până când somnul se normalizează. Când intoxicația este gravă, organismul își pierde, mai ales în somn, capacitatea de a controla sfincterele și au loc urinări și chiar defecații în somn. Deși aceasta se întâmplă mai des decât s-ar crede, aceste evenimente nu sunt pomenite, deoarece sunt penibile.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :