Secrete pentru a înlătura acasă pesticidele din fructe și legume

/
/
/
1445 Views

În ultimul timp auzim tot mai multe despre faptul că unele și cumpărate din supermarketuri sunt pline de . Legumele şi fructele sunt “agresate” în fel şi chip până ajung în casele noastre: sunt stropite din belşug pentru a se păstra cât mai bine, iar culegătorii, maşinile de transport sau tarabele din pieţe le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli. Datorită acestui lucru, avem o oarecare frică în noi atunci când dorim să le cumpărăm pentru că acestea nu sunt chiar bune pentru sănătatea noastră și o să ne facă mai mult rău decât bine.

Mulţi poluanţi şi pesticide care rămân pe suprafaţa alimentelor sunt lipofile, deci simpla spălare cu apă nu le va îndepărta. Din fericire, aceste pot fi eliminate prin folosirea unor substanțe de curățare.

Pentru ca fructele și legumele să fie totuși sigure pentru consum, vă recomandăm să încercați aceste trucuri pentru a înlătura într-o mai mare sau mică măsură chimicalele din vegetale.

 

  1. detergent de vase. Chiar dacă mulţi nu vor fi de acord cu această metodă, detergentul de vase poate fi folosit pentru a spăla fructele şi legumele. Folosiţi puţin detergent, mai ales la varză şi salată. Clătiţi bine apoi, pentru a se îndepărta spuma. Nu spălaţi cu detergent fructele sau legumele tăiate.
  2. apă cu . O altă metodă tradiţională este clătirea cu apă şi oţet de . Umpleţi un bol mare de salată cu apă în care turnaţi oţet de mere. Folosiţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de cinci minute şi curăţaţi apoi mizeriile. În cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului, le puteţi curăţa folosind o perie curată. Clătiţi apoi temeinic, sub un jet de apă rece.
  3. . Puneţi vegetalele într-un castron cu apă în care aţi adăugat trei-patru linguriţe de bircabonat de sodiu. Lăsaţi-le timp de câteva minute şi apoi clătiţi sub un jet puternic de apă. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi la curăţarea frigiderului, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

Câteva reguli de care este bine sa ții cont atunci când mănânci fructe și legume:

  • Spală înainte coaja chiar și în cazul portocalelor, bananelor, mandarinelor sau nucilor. Apoi le poți curăța.
  • După ce ai atins fructe și legume nespălate pentru a le așeza de exemplu în frigider spăla-te temeinic pe mâini.
  • Dacă nu ai posibilitate de a le purifica și ai dubii în privința modului în care au fost crescute, este mai bine să le speli bine și apoi să arunci coaja, chiar dacă în mod normal ea are beneficii, de exemplu în cazul unui mar.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :