Cum să reduci cheltuielile? Fă DIFERENȚA dintre NEVOIE și DORINȚĂ!

/
/
/
29 Views

Dacă vrei să rămâi cool, dar vrei să și , sau pur și simplu nu îți ajung de la lună la lună, iată mai jos câteva modalități de a-ți reduce cheltuielile. Pe lângă aceste modalități, efectiv gândiți-vă tot timpul cum să reduci cheltuielile, gândiți-vă la ce obiceiuri puteți renunța!

Cum să reduci cheltuielile – Controlează-te la cumpărături!

Evită să iei decizii rapide, să cumperi la prima vedere. Dacă ai văzut un anunț cu -50% sau PROMOȚIE sau orice altceva.. nu înseamnă că economisești bani. De exemplu, dacă vezi un anunț că sunt reduceri de 50%, adică o pereche de blugi sunt reduși de la 100 de lei la 50 de lei, nu înseamnă că tu ai economisit 50 de lei. Cumpărând acea pereche de blugi tu ai cheltuit 50 de lei!!!

Reduci cheltuielile făcând o listă de cumpărături

Fă-ți o listă de cumpărături înainte să pleci de acasă! Uită-te prin casă, vezi ce ai nevoie și trece pe listă. Foarte important este să respecți lista, nu doar să o faci și când ajungi la magazin să îți cumperi cu totul și cu totul altceva. În cazul în care.. credeți cu tărie că nu veți putea respecta lista cumpărăturilor, stabiliți-vă un de rezervă pentru cumpărături de moment, adică acele cumpărături pe care le faceți fără să gândiți. Dacă ești tentat să îți cumperi ceva mai de valoarea (telefon, laptop, alte gadgeturi… ), așteaptă câteva zile și vezi dacă într-adevăr ai nevoie de acel obiect!

Ia doar o anumită sumă de bani cu tine!

Lasă cardul acasă – utilizează cash-ul și cheltuiește exact câți bani ai luat cu tine! Sigur nu te vei întoarce acasă după bani dacă vezi că nu îți ajung banii de 150 de baxuri de cola, sau 100 de beri. Te vei limita doar la câți bani ai la tine!

Compară prețurile

Dacă vrei să cumperi ceva mai de valoarea, compară prețurile. Uită-te la recenzii!

Ai grijă de cheltuielile tale

Dacă vei ține un buget personal sau al familiei tale, acesta te ajută să îți urmărești cheltuielile. Pentru asta poți folosi de la un simplu pix și o foaie, până la diverse aplicații de telefon sau un excel. Pui acolo tot ce cumperi, toate cheltuielile pe care le faci. La finalul lunii, sau mai rău, atunci când vei rămâne fără bani, dă un ochi pe aplicație și vei rămâne surprins câți bani dai lunar pe chestii de care nu ai nevoie. O foarte mare atenție trebuie să acordăm și cheltuielilor mici: o gustare, o , un taxi. Dacă urmărești aceste , garantat rămâi surprins să vezi câți bani dai lunar pe nimic.

Fă diferența între NEVOIE și DORINȚĂ!

O nevoie este ceva fără de care nu poți trăi. O dorință este ceva ce… ar fi bine să avem, dar nu este necesar! O nevoie poate fi o pereche de adidași, dar nu este o nevoie ca perechea de adidași să fie 500 de lei. Când veți ajunge la punctul în care vă puteți controla cheltuielile în funcție de dorințele vieții, veți avea mai mulți bani pentru a economisi, pentru a vă pensiona mai repede.

Este foarte important să nu faci cumpărături atunci când îți este foame! Pur și simplu vei cumpăra în prostie lucruri pe care ulterior nu le vei putea mânca pe toate și le vei arunca. Mai pe scurt, e ca și cum ai arunca bani la coș!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :