Ce poți face împotriva poftei de a bea alcool? Cum poți evita să bei alcool

/
/
/
1088 Views

Dorința-un impuls care poate fi stăpânit. Întrece gândurile poftei

Trebuie să știi că poți face ceva împotriva poftei de a bea . Ni se face adesea poftă de anumite lucruri. Când ne este foame, ne sar în ochi peste tot pe care altfel nici nu le-am fi observat, iar mirosul de proaspătă dintr-o brutărie ne poate determina să cumpărăm o pâine chiar dacă n-am avea nevoie de ea. Și dorința sexuală poate deveni uneori foarte intensă când suntem expuși unor stimuli excitanți.

Dar, de obicei, nu ne urmăm fiecare impuls care ne-ar împinge să ne satisfacem o poftă imediată, mai ales dacă ne-ar dăuna sau dacă nu se potrivește situației. Fiecare are strategiile sale de a rezista unor asemenea impulsuri. Este adevărat că există persoane mai impulsive care au dificultăți mai mari în a se stăpâni, în timp ce altele nu par să se ostenească atunci când „își pun pofta-n cui“.

Dorința de drog este un lucru normal

Fiecare trebuie să știe că dorința de drog este un lucru normal și poate fi declanșată de stări psihice sau de evenimente exterioare. Este ca un val care poate repede să crească și se nivelează apoi treptat. Este greu să te împotrivești valului (poftei) când și-a atins forța culminantă. Când înoți în mare sau practici surfing-ul, este mai elegant, mai eficient ți mai puțin periculos să rămâi pe coama valului până când acesta se epuizează.

O dorință este ca un val, și ea se epuizează după un timp, chiar dacă durează uneori și câteva ore. Ea trece însă de la sine dacă nu i te opui. Pentru persoanele care roșesc ușor nu este de nici un ajutor să își impună să nu mai roșească – stresul provocat de o astfel de dorință are efect contrar. Este mai bine deci să-ți spui: „Observ că mi se face poftă să beau. Poate că se va înteți încă puțin pofta asta, dar o să-mi treacă” decât „Acum îmi trebuie neapărat o , căci oricum nu mai rezist poftei ăsteia nebune.”

Urmează pașii:

1. Trebuie să-ți reamintești de ce vrei să reziști valului și de ce nu-ți poți permite să dai poftei controlul

În cursul terapiei înveți, ce poți face în afară de „călărirea valului”, în afară de rezistența eroică, cum poți preveni sau reduce mult o asemenea poftă. Aici vom enumera pe scurt unele idei în acest sens: întâi, trebuie să-ți reamintești mereu de ce vrei să reziști valului și de ce nu-și poți permite o asemenea slăbiciune.

2. Relaxarea prin respirație

În al doilea rând, poate ajuta o relaxare prin respirație. Acest exercițiu trebuie să fi fost deja învățat în prealabil pentru a putea fi aplicat într-o situație critică. Relaxarea este de mai mare efect atunci când este corelată cu imagini plăcute, pozitive.

3. Amintește-ți punctele forte

În al treilea rând, pot fi utile monologurile interioare pozitive. Prin acestea îți reamintești capacitățile, punctele forte de care dispui. Această metodă este o armă eficientă când există pericolul de a fi copleșit de griji.

4. Stoparea gândurilor

Există și așa-numita „dorință rece”, care se arată prin faptul că gândurile se învârt mereu în jurul drogului. Cea de-a patra metodă se referă la această situație. Aceasta se numește „stoparea gândurilor”. Când ești singur, te poți lovi pe coapse, te poți pișca și îți poți porunci „stop!”, imaginându-ți indicatorul de circulație. Pișcătura trebuie să fie suficient de puternică încât să doară.

5. Reorientează-ți atenția într-o direcție contrară poftei

În al cincilea rând, poți să îți reorientezi atenția asupra mediului înconjurător și, de exemplu, să îl descrii ca pentru un nevăzător. Dacă posibil, caută discuția cu cineva, ascultă muzică sau cântă, dansează. Ieși din situație, vizitează pe cineva, mergi la cinematograf, la bibliotecă, rezolvă sarcini de menaj, scrie o poezie sau spune o rugăciune. Poți alege un joc care să-ți solicite concentrarea sau inteligența.

6. Descarcă-ți energia printr-o activitate sportivă

În al șaselea rând, poți, dimpotrivă, să cauți să îți descarci energia printr-o activitate sportivă. Din păcate, acest lucru nu este posibil în multe situații. Totuși, o alergare în aer liber sau un urlet într-o pernă pot fi de efect.

Citește și alte articole din categoria DROGURI sau BĂUTURI ALCOOLICE

Este util să notezi când ai avut o dorință, de ce natură era și cu ce intensitate. De altfel, nu este o realizare deosebită să declari că nu ai nici un fel de pofte. Dacă le expui deschis și le analizezi sincer, ai șanse mult mai bune să le prelucrezi și să fii mai bine pregătit pentru următorul val.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :