Perele – remediu natural în caz de febră, dureri în gât și probleme cu ochii

/
/
/
789 Views

sunt originare din China și au fost aduse în Europa abia în Evul mediu. Există numeroase soiuri de pere care diferă ca dimensiune, culoare și gust. Se recomandă consum de pere cu tot cu coajo.

Ce conțin perele?

Perele conțin în proporție de 80% apă, 11,5% hidrați de carbon, fibre, acizi organici, vitaminele A, B1, B2, PP, C și D. Perele mai conțin celuloză, minerale esențiale (clor, zinc, cupru, fier, mangan, iod) pectină și tanin. Perele au un indice glicemic redus, ceea ce face să fie digerate și absorbite mult mai lent față de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Asta le face și să fie potrivite împotriva diabetului, a obezității și a bolilor coronariene.

Ce beneficii aduc perele?

Perele sunt bune diuretice și uricolitice. Conțin mult mai multe fibre comparativ cu alte fructe și ajută la digestie. Joacă un rol important în menținerea glicemiei în limite normale, prin încetinirea absorbției carbohidraților din intestin în sistemul circulator sangvin. Perele sunt recomandate în caz de reflux gastroesofagian, deoarece nu afectează mucoasa stomacului. Au și proprietatea de a fi depurative. Atenuează constipația datorită pectinei și pot avea un ușor efect laxativ. Pentru reglarea tranzitului intestinal, se recomandă sucul de pere. Sunt hipoalergenice și tocmai de aceea pot intra în dieta copiilor de vârste foarte mici.

Un pahar de suc de pere reduce febra și calmează durerile de gât. Totodată, ele pot fi utile în tratarea inflamației mucoaselor, reumatism, artrită și tulburări cronice. Potrivit unui studiu, perele ajută la menținerea ochilor sănătoși. Ele reduc riscul apariției a degenerescenței maculare. Aceasta este cauza principală în pierderea vederii la persoanele în vârstă. Conținutul de acid hidroxicinamic -sa dovedit că ajută la prevenirea cancerului de stomac.

Un alt nutrient care se regăsește în compoziția perelor, cuprul, ajută la prevenirea cancerului de colon. Cuprul este necesar pentru a crea enzime specifice în organism, ce reacționează ca antioxidanți cu rol în neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult decât atât, conținutul mare de fibre ajută la eliminarea substanțelor toxice din colon, substanțe care pot provoca inflamații și distrugerea celulelor peretelui colonului.

Perele sunt bune și în caz de acnee

Perele mai au și efect sedativ și calmant al sistemului nervos. Sucul de pere are acțiune antiinflamatoare și cicatrizantă. Pentru acnee, se pot face măști din pulpa fructului sau se aplică câteva felii pe obraz. Se lasă câteva minute, după care se clătește fața cu apă călduță.

Sucul de pere se bea înaintea meselor, 2-3 pahare pe zi. În cazul perelor uscate, se fierb 40-50 g la litru de apă timp de o oră. Mai recomandat este să fie lăsate la înmuiat câteva ore. Decoctul are acțiune diuretică și este puternic energizant.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :