De ce oamenii care câștigă la loto devin și mai săraci decât erau?

/
/
/
72 Views

Diferența uluitoare dintre oamenii bogați și oamenii săraci constă în modul în care ei văd lumea. Oamenii săraci văd lumea ca fiind extrem de săracă. Acest lucru se reflecta în afirmații de genul: „Ai impresia că cresc în copaci?“ sau „Crezi că sunt plin de ?” sau „Nu ne permitem”. Oamenii bogați văd o lume complet diferită. Ei văd o lume cu mult prea mulți . Concepția se reflectă în afirmații de genul: „Nu-ți face griji în privința ! Dacă facem ceea ce trebuie, o să avem întotdeauna o mulțime de bani,” sau „Nu da vina pe lipsa atunci când nu reușești ceea ce-ți propui!“ Unul din motivele pentru care oamenii care câștigă la devin și mai săraci după aceea este acela că ei nu știu să își administreze banii.

Dacă tu nu te pricepi în ați gestiona 2000 de lei lunar, astfel încât să îți ajungă de la un la altul, cum crezi că te vei descurca la administrarea unei sume de câteva milioane de euro? Nu există decât două probleme legate de bani. Una dintre ele este cea a banilor insuficienți. Cealaltă este problema banilor prea mulți. Tu ce fel de problemă legată de bani vrei să ai?

Majoritatea oamenilor provin din familii care se confruntă cu problema banilor insuficienți. Din moment ce banii nu sunt decât o idee, dacă vă gândiți că nu aveți bani suficienți, atunci așa se va întâmpla și în realitate. Unul din avantajele faptului că provin din două familii este că am avut ocazia să mă confrunt cu ambele tipuri de probleme… și – credeți-mă – amândouă sunt probleme. Oamenii săraci au întotdeauna probleme din cauza banilor insuficienți, iar oamenii bogați au întotdeauna probleme din cauza banilor prea mulți.

De ce oamenii care câștigă la loto devin și mai săraci?

Oamenii care devin bogați peste noapte, primind o moștenire, câștigând la sau dacă câștigă la loto, redevin brusc săraci, deoarece nu cunosc decât o lume, cea în care nu există suficienți bani. Astfel, ei își pierd toată bogăția recent descoperită și se întorc în singura lume pe care o cunosc: cea a banilor insuficienți.

Mie, personal, mi-a fost greu să renunț la convingerea că trăim într-o lume în care nu sunt suficienți bani. Oamenii bogați cred cu adevărat că oamenii săraci rămân săraci pentru simplu motiv că nu cunosc o altă lume. Adesea, oamenii bogați spun: concepția ta despre bani se va reflecta în starea ta materială reală. Nu poți să-ți schimbi starea materială, dacă nu-ți schimbi mai întâi concepția despre bani. De asemenea, oamenii bogați atrag atenția că printre cauzele sărăciei se numără și diferența de atitudine:

  1. Cu cât ai nevoie de mai multă siguranță, cu atât vei avea mai multă sărăcie în .
  2. Cu cât ești mai competitiv, cu atât vei avea o viață mai săracă. Oamenii intră în competiții pentru a obține o slujbă, pentru a fi promovați, pentru a obține note bune la școală.
  3. Pentru a se îmbogăți, o persoană trebuie să fie mai pricepută, să dea dovadă de mai multă creativitate și cooperare. Oamenii creativi, care au bune abilități financiare și de afaceri și sunt cooperanți, au o situație financiară din ce în ce mai bună.

Oamenii săraci își îndeamnă cunoștințele să nu riște și să aibă o situație financiară sigură. Oamenii bogați își încurajează cunoștințele să-și dezvolte aptitudinile și să fie creative.

Când cineva spune “Nu-mi permit”, acea persoană vede doar o față a monedei. În momentul în care începi să te întrebi “Cum să fac să-mi permit?” începi să vezi și cealaltă parte. Dar problema este că atunci când văd și cealaltă parte o văd tot cu ochii lor. De aceea, oamenii săraci nu văd decât ce fac cei bogați, dar nu reușesc să înțeleagă și ce gândesc. Dacă vrei să vezi și cealaltă față a monedei, trebuie să înțelegi cum gândește un om .

Și totuși, de ce devii mai dacă ai câștigat la loto?

Dacă cineva care a câștigat brusc o mare sumă de bani devine falit, acest lucru se întâmplă deoarece vede doar o față a monedei. Cu alte cuvinte, administrează banii în același mod ca până atunci, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care au fost săraci de la bun început. Ei nu văd decât o lume în care nu există suficienți bani. Cel mai sigur lucru pe care-l poate face o astfel de persoană este să pună banii la bancă și să trăiască doar din dobândă. Cei care văd și cealaltă față a monedei, iau banii și îi multiplică repede și sigur. Ei reușesc să facă acest lucru pentru că văd și cealaltă față a monedei, adică văd o lume în care există prea mulți bani și-și folosesc banii pentru a se îmbogăți mai repede, pe când toți ceilalți își folosesc banii pentru a deveni săraci mai rapid.

Vezi oferte de cărți de educație financiară

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :