Nivelul scazut de vitamina D este asociat cu lipsa de activitate fizică

/
/
/
933 Views

Nivelul scazut de este asociat cu lipsa de activitate fizică, a obezităţii şi a reducerii aportului de ,studiu realizat pe un eşantion mare de americani sănătoşi de vârstă mijlocie,barbati si femei.

Scopul acestui studiu a fost de a investiga anticiparea modificarii nivelului de vitamina D la persoanele sănătoase în vârstă de 55-74 şi de viaţă în Statele Unite ale Americii. Nivelul de vitamina D [ser 25-hidroxivitaminei D (25 (OH) D)] a fost măsurat împreună cu vârsta şi perioada de colectare a sângelui, densitatea populatiei, antropometria, activitatea fizică, dieta, stilul de viaţă şi alţi factori pe 1357 bărbaţi şi 1264 femei, facandu-se controale de prostata, plamani, colorectal, şi PLCO procesul de depistare a cancerului ovarian.

O gama variata de analize de regresie liniară şi logistica a fost folosita pentru a identifica asocierile cu nivelul de vitamina D. 3%, 29% şi 79% din populaţie a avut ser 25 (OH)D sub nivelul de 25, 50 şi respectiv 80 nmol/L. Principalele anticipari de modificare a  nivelului scazut de vitamina D au fost dieta şi aportul de vitamina D, indicele masei corporale (BMI)>30 kg/m2, inactivitate fizică, laptele şi suplimentul de calciu. La bărbaţi, 25 (OH) D a fost determinat mai mult de aportul de lapte cu cereale, iar la femei, de vitamina D şi suplimente de calciu si utilizarea terapiei hormonale la menopauza . Astfel, vizează o creştere în activitatea energică, a vitaminei D, a aportului de calciu şi a obezităţii în scădere ar putea fi intervenţiile în domeniul sănătăţii publice independente de expunerea la soare pentru a îmbunătăţi nivelul de vitamina D în americanii de varsta mijlocie.

Introducere

Stabilirea factoriilor determinanţi ai nivelului de vitamina D, măsurată prin ser 25-hidroxivitaminei D (25 (OH) D) sunt expunerea la lumina solară cât şi aportul de vitamina D, fie din alimente sau suplimente de vitamina [1-3]. Scăderea activităţii fizice,obezitatea şi statutul social scăzut, de asemenea, au fost asociate cu niveluri scăzute de vitamina D în Europa şi Statele Unite ale Americii [4-6]. Scopul acestui studiu a fost de a investiga anticiparea nivelului de vitamina D în termen, de o populaţie mare de non-vârstnici sănătoşi, bărbaţi şi femei care trăiesc pe teritoriul SUA.

Materiale şi metode

Persoanele acestui studiu au fost examinati cu grija, repartizati in functie de varsta au fost selectati pentru cinci studii de caz-control de vitamina D ser şi cancer de prostata, plamani, colorectal şi PLCO procesul de depistare a cancerului ovarian. PLCO procesul de depistare a cancerului este un studiu amplu,raspandit in multe centre din Statele Unite de aproximativ 155 000 de bărbaţi şi femei din Birmingham, AL; Denver, CO, Detroit, MI; Honolulu, HI; Marshfield, WI, Minneapolis, MN, Pittsburgh, PA, Salt Lake City, UT; St Louis, MO, şi Washington, DC, care a fost conceput pentru a evalua metodele selectate pentru depistarea precoce a acestor patru tipuri de cancer precum limfomul non-Hodgkins (NHL), de sân şi cancer pancreatic: înscrierea a început pe 1 noiembrie 1993, şi s-a încheiat  pe 30 iunie 2001 [7].

Detalii privind aceste studii a adenomului colorectal, limfom non-Hodgkins (NHL) şi de prostată, sân, şi cancerul pancreatic sunt descrise în altă parte [8-12]. Pe scurt, am inclus 399 de controle folosite pentru un studiu de adenom colorectal (potrivit la cazurile de sex şi rasă) [10], 286 controale utilizate pentru un studiu de limfom non-Hodgkin [11], 713 controale utilizate pentru un studiu de cancer de prostată (potrivit la cazurile de vârstă, timpul de in registrare şi anul ce va urma) [8], 932 controale utilizate pentru un studiu de cancer de sân (potrivit la cazurile de vârstă şi anul recoltarii sângelui) [9], si 350  folosite pentru un studiu de cancer pancreatic ( adaptate la cazurile de vârstă, sex, rasă şi de data recoltarii sângelui)[12].

Acestor controale, 59 au fost incluse în mai mult de un studiu, astfel, in total de 2621 persoane controlate de PLCO au fost incluse în această analiză de date. La inregistrarea iniţiala, toţi participanţii au fost rugaţi să completeze un chestionar, inclusiv demografia, antropometria, factorii stilului de viata (inclusiv istoricul fumatului şi activitatea fizică pe parcursul ultimului an), şi aportul alimentar de obicei peste 12 luni înainte de înscriere (137 – intrebari de frecvenţă alimentară şi 14 întrebări despre aportul de vitamine si suplimente minerale [13]). Zilnic aportul de nutrienţi din produsele alimentare a fost calculat prin înmulţirea frecventei raportată a consumului de alimente de către fiecare element al conţinutului de nutrienţi, utilizând baza de date de nutrienti din Departamentul Agriculturii din SUA [14]. Aportul de calciu şi vitamina D au fost măsurate atât de la alimente cat şi de la surse suplimentare. Probele de ser au fost colectate în timpul vizitei depozitului  şi depozitate la -70 ◦ C.

Nivelurile de ser 25 (OH) D pentru indivizi au fost determinate cu ajutorul unui test trasor radio-iodate în laboratoarele din Hollis şi Horst [8-12,15]. Replicarea orbit probe de control al calităţii 2 din 4 persoane diferite au fost incluse în toate cele 25 (OH) D loturi. Coeficienţii de variaţie globala au fost 16,3% pentru adenom colorectal, 11,4% pentru NHL, 5,9% pentru prostată, 8,2% pentru studiul sânilor, şi 4,7% pentru studiul pancreasului.Variabilele separate, reprezentând fiecare dintre cele zece centre de studii în SUA şi fiecare dintre cele cinci studii de cancer suprapuse partial caz-control au fost introduse ca factori de confuzie în toate modelele.

Data recoltarii sangelui şi anii de fumat, fumatul şi nivelul de educaţie au fost introduse ca factori principali de confuzie în toate modelele.Totalul energiei din alimentatie a fost, de asemenea, adaugat  în scopul de  ajustare a variaţiei individuale în consumul total de energie.

Deoarece scopul acestui studiu a fost de a identifica anticiparea nivelurilor de 25 (OH) D, inregistrarea iniţială de date a fost efectuata în scopul de a identifica variabilele semnificative statistic şi biologic,semnificative asociate cu continuarea şi repartizarea pe categorii a nivelului de vitamina D. T-teste pentru variabile continue şi teste chi-pătrat pentru variabilele categoriale au fost utilizate pentru a determina semnificaţie statistică, pe faţă-verso valorile p mai mici de 0,01. Aceşti factori in stare bruta au dovedit a fi semnificativi, au fost apoi inclusi într-o analiză multiplă înainte de regresia liniară, în trepte pentru a stabili predictori independenti de ser 25 (OH) D fie continuu, fie <50 nmol / L 25 (OH) D. Tendinţele liniare de variabile comandate categoriale au fost evaluate utilizând valorile de ordine formate din valorile medii pentru fiecare categorie şi de aplicare a unui test raport de risc [16].

Rezultate

Caracteristicile descriptive ale populaţiei al nivelului de 25 (OH) D sunt prezentate în tabelul 1. A fost foarte puţin evident clinic deficienta de vitamina D în această populaţie de studiu, cu doar 3% din populaţie având  ser 25(OH)D <25 nmol/L; 12%, 29%, 79% and 95%  au avut niveluri serice de 25(OH)D <37 nmol/L, <50 nmol/L, <80 nmol/L, respectiv <100 nmol/L. Vârsta medie a fost de 63 ± 5 ani (bărbaţi (M): 64 ± 5 ​​ani; femei (F): 63 ± 5 ani), 6% au fost de origine non-caucaziană, 8% au fost fumători, iar 36% au studii mai sus de nivel de colegiu. 40% (M: 41%; F: 39%) s-au implicat în activitatati energice ≥ 3 ore / săptămână pe parcursul ultimului an şi  indicele mediu de masă corporală (IMC) a fost de 27 ± 5 kg/m2 (M: 27 ± 4 kg / m2; F: 27 ± 6 kg/m2).

Tabel 1. Caracteristicile sezoniere, demografice, antropometrice, stil de viaţă şi factori dietetici de ser 25 (OH) D în SUA, bărbaţi şi femei care trăiesc pe teritoriul SUA.

 Nivelurile variate ser 25 (OH) D  din sezonul de colectare a sângelui cu cel mai înalt nivel a fost în timpul verii şi toamna şi  niveluri mai scăzute iarna şi primăvara. Mediile niveluluide  25 (OH) D au fost semnificativ mai mare la femei decât bărbaţi (p < 0.001) (Fig. 1). Cu toate acestea, atunci când mediile nivelului de 25 (OH) D la femeile care nu iau MHT au fost comparate cu cele ale masculilor, nu au existat diferenţe semnificative între femei şi bărbaţi (p = 0,5). În mod similar au existat diferenţe semnificative între nivelurile de 25 (OH) D  folosind suplimente de vitamina D între femei şi bărbaţi în cursul anului (p <0,001) (fig. 2). Cu toate acestea, atunci când mediile nivelurilor de 25 (OH) D la femei care nu iau supliment de vitamina D au fost comparate cu valoarea medie a masculilor, nu au existat diferenţe semnificative.

 Fig. 1.Variaţiile sezoniere ale concentraţiilor de ser 25 (OH) D  la bărbaţi şi femei din SUA: inclusiv cu şi fără utilizarea de terapia hormonala in menopauza (MHT) la femei.

Fig. 2. Variaţiile sezoniere ale concentraţiilor de ser 25 (OH) D  la bărbaţi şi femei din SUA care arată aportul sau nu de supliment de vitamina D utilizat.

În analiza univariată, cei doisprezece factori s-au dovedit a fi asociati semnificativ (p<0.01) cu nivelul vitaminei D  (tabelul 1). Tabelul 2 prezintă analizele categorice pentru acei factori care au rămas evident (p <0.01) asupra analizelor step-down multivariate de regresie liniară a 25 (OH) D. Factorii asociaţi cu un nivel scăzut de vitamina D (ajustat pentru factorii de confuzie şi reciproc) au fost: donarea de sânge în timpul iernii, fiind de natura non-caucaziene, fiind de sex feminin, fiind obezi (IMC ≥ 30 kg/m2), nu sunt activi fizic, care au scăzut dieta de vitamina D si  aportul de vitamina D şi de a folosi Ca supliment.

Este interesant faptul că, independent de vitamina D, dietă şi aportul de calciu, consumul mai putin de laptecu cereale a rămas un predictor semnificativ la fel ca şi utilizarea MHT  la femei. Au existat diferenţe de gen în aceasta populaţiei: femeile au avut niveluri mai mari de 25 (OH) D  de când au luat fie MHT sau vitamina D sau suplimente de calciu p=(interacţiune între femei şi bărbaţi pentru supliment de vitamina D aportul × gen= 0,005).

Completarea vitaminei D  şi utilizarea MHT au dovedit a fi asociate in mod semnificativ la femeile: cei care au luat suplimente de vitamina D au fost 1.5 (1.2-1.9), mult mai probabil să ia MHT, au fost cei care au luat suplimente  de Ca sau = 1.9 (1.5-2.4). Este interesant faptul că asocierea dintre MHT şi serul 25 (OH) D ,întăresc atunci când femeile au luat suplimente (cote reduse pentru nivelul de vitamina D (<50 nmol / L 25 (OH) D), pentru cei care utilizează atât MHT şi suplimente de vitamina D = 0,5; 95% CI = 0.3 – 0.8, comparativ cu cei care nu au luat suplimente = 0,7 (95% IC = 0.5 – 1.1)). Asociaţii similare de factori de risc au fost observate cu 25 (OH) D <80 nmol / L şi analize de regresie liniară continuă de vitamina D ser (datele nu sunt prezentate).

Tabelul 2.Analiza categorică a celor apredictori ai statutului de vitamina D, măsurată prin serice 25 (OH) D (mai putin de 50 nmol / L), care a rămas semnificativă după mai multe etape de analiză de regresie logistică la bărbaţii şi femeile care trăiesc în SUA.

Discutie

Observaţia noastră că nivelele serice de 25 (OH) D  sunt mai mari  vara şi toamna decât  ​​iarna şi primăvara este în concordanţă cu studiile în care data de recoltare de sânge a fost constatată [17-18]. Mediile nivelurilor serice de 25 (OH) D  în studiul nostru de bărbaţi de varsta medie şi femei (bărbaţi = 60.8 nmol / L; femei = 65.4 nmol / L) au fost similare cu datele de medie globală din ultimele de catre US National Health  şi Nutrition Examination Survey (bărbaţi = 62.9 nmol / L; femei = 61.5 nmol / L) [19] şi mai mare decât cele mai multe studii europene [20-24] (bărbaţii englezi: 53.8; femei: 51.5) [5]; exceptand cazulul Europei de Nord, în care există un consum ridicat de peşte gras ( de exemplu, Norvegia: 74.1 nmol / L [22]).

Am gasit pe o analiză iniţială că femeile au avut niveluri serice de 25 (OH) D mai mari decât bărbaţii, o constatare care nu a fost găsit în alte studii, în cazul în care femeile tind să aibă valori mai mici [17]. În studiul nostru, efectul genului a dispărut atunci când efectul  MHT-ului şi suplimentului de vitamina D utilizate a fost luate în considerare; efectul MHT-ului a fost raportat anterior [25,26].

Dietetice de vitamina D au fost raportate în mod constant ca un factor determinant al nivelului de vitamina D în toate studiile predictor raportate, în special în ţările nordice şi din nordul Europei [5,17,20-24,27] cu consum ridicat de peşte gras şi expunerea la lumină solară slabă. Laptele este o sursă importantă de vitamina D în dieta din SUA, unde suplimentarea de lapte cu vitamina D a fost standard pentru multe decenii [6,17,19]. Cu descoperirile noastre, în toate celelalte studii în care aportul de vitamina D ca supliment a fost ridicat de o asociere puternică cu niveluri de ser 25 (OH) D  [17].

Pentru cunoştinţelor noastre interesul şi divergentele asociatiilor de ser 25 (OH) D, cu aportul de vitamina D şi suplimente de calciu la femei şi laptele cu cereale la bărbaţi nu au fost raportate anterior. Am găsit, de asemenea, activitatea fizică viguroasă are o contribuţie puternică şi modificabila asupra nivelului de vitamina D, în concordanţă cu alte studii [11,17,20-24,28-31].

Această asociere a fost deseori atribuită activităţii fizice fiind un surogat pentru expunerea la soare, cu toate acestea, în câteva studii în care ambele expuneri au fost măsurate simultan [28,31], relatia dintre activitatea viguroasa-vitamina D a persistat. Unele aspecte ale exerciţiului ar putea contribui la menţinerea nivelului de vitamina D, altele decât prin creşterea expunerii pielii la lumina soarelui, într-adevăr, acest lucru este susţinut de studii clinice mici [32]. Investigaţiile ulterioare în scopul independentei de AP în biodisponibilitatea vitaminei D şi metabolismul ar părea justificată.

Descoperirile noastre de înaltă IMC fiind asociate cu niveluri scăzute de vitamina D este în concordanţă cu alte studii din Statele Unite [6,11,17,30] şi din alte ţări [17,21,27]. Inversul 25 (OH) D şi relaţia obezitatii a fost explicată prin “capcane” ale compusului etalon de vitamina D, colecalciferol, in tesutul adipos [33]. Studiul nostru este limitat, de a nu avea o măsură directă a expunerii la soare sau de modele de exercitii interioare sau exterioare , deşi măsurile noastre sunt efectuate pentru a recolta probe de sânge.

Punctele forte ale anchetei prezente sunt  eşantionul relativ mare şi faptul că analizele de vitamina D au fost toate realizate cu acelasi test. Astfel, vizează o creştere în activitatea energică, vitamina D ,aportul de Ca şi obezitatea în scădere ar putea fi intervenţiile în domeniul sănătăţii publice independente de expunerea la soare pentru a îmbunătăţi nivelul de vitamina D a americanilor de varsta mijlocie.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :