Mierea de albine și produsele din stup

/
/
/
924 Views

Polenul
Cel mai cunoscut produs al stupului, polenul recoltat de albine din flori, este un adevărat panaceu, utilizarea lui internă în curele de vitaminizare acoperind perfect carențele de vitamine și minerale apărute în timpul iernii. Foarte bogat în proteine, aminoacizi și factori stimulatori de creștere, enzime, hormoni, dar mai ales în vitamine (A, C, D, E, PP și vitaminele din grupul B) și minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu), foarte important pentru sănătatea noastră.
O cură cu apicol poate dura între 10 și 21 de zile, timp în care consumăm câte o linguriță de de 2-3 ori pe zi, înaintea meselor principale.


Mierea de albine este un produs natural pur și un excelent aliment energizant. Cantitățile crescute de vitamina C, dar și provitamina A, precum și vitaminele B9, B12, D și E pe care le conține fac ca mierea de albine să fie un aliment de selecție în revenirea la dieta ușoară de primăvară, contribuind la vitaminizarea întregului organism. Administrarea zilnică a numai 50 grame de miere de albine proaspătă asigură necesarul zilnic de vitamine al unui adult sănătos. Pe lângă calitățile sale nutritive, mierea are și calități terapeutice uimitoare, care pot fi utilizare cu succes în cazul afecțiunilor ce pot apărea primăvara.

  • Mierea de salcâm – este calmantă, fiind indicată în afecțiunile gastrice, ce se pot agrava primăvara, dar și în calmarea tusei și nevrozelor;
  • Mierea de levănțică – este sedativă și are proprietăți antiinfecțioase;
  • Mierea de castan – este folosită ca adjuvant în toate afecțiunile circulatorii;
  • Mierea de eucalipt – este foarte indicată în sinuzite, bronșite, tuse, dureri de gât;
  • Miere de brad și cimbrișor – este antiseptică, indicată în angină, viroze respiratorii, broșite;
  • Mierea de tei – are acțiune liniștitoare, fiind folosită în tulburările de somn, dar și în bronșite;
  • Mierea de păpădie – este depurativă și ușor laxativă, decongestionează bila și ficatul;

În fața atâtor efecte terapeutice demonstrate, cred că nu mai este cazul să pledez în favoarea mierii de albine, ca adevărat “dar” al naturii, pe care, din păcate, mulți oameni îl ignoră.. Folosită ca atare sau mixată cu diverse pulberi din plante medicinale tonice și regenerante sau cu polen apicol, se dovedește a fi un ajutor de nădejde atât pentru copii, cât și pentru adulți, bătrâni sau convalescenți.

Lăpișorul de matcă
Acest produs al stupului este, de departe, unul dintre cei mai buni prieteni ai sănătății. Are un conținut foarte bogat de aminoacizi (conține toți aminoacizii esențiali), acizi grași esențiali, săruri minerale (potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc) și vitamine (A, C, D, E – din abundență, precum li vitaminele B1, B2, B5, B6, B12, PP), fiind un tonic excelent, recomandat în caz de devitalizare, oboseală fizică și nervoasă care pot apărea primăvara.
Se folosește sub formă de drajeuri sau liofilizat (în fiole), ori omogenizat cu miere de albine.


Produs natural derivat din polenul recoltat de albine, păstura este rezultatul proceselor fermentative care se produc în fagurii stupului, în urma cărora aceasta devine mult mai ușor de digerat de către organism. Bogată în proteine, aminoacizi esențiali, zaharuri, acizi grași, enzime, dar mai ales vitamine (A, D, K, E), și minerale, păstura este un excelent antianemic ce poate fi folosit în curele de vitaminizare de primăvară, alături de celelalte produse apicole.

Propolisul
Cunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural, biostimulator și bioreglator, cu efecte terapeutice excelente în caz de infecții bacteriene și virale, dă rezultate foarte bune în creșterea imunității și a rezistenței organismului, primăvara fiind un anotimp potrivit pentru a-l include în cadrul curelor de detoxifiere și de vitaminzare. Poate fi folosit proaspăt, neprelucrat, sub formă de granule, pulbere (capsule, comprimate), sub formă de extract apos sau alcoolic (fiole, picături), ori în sirop sau drajeuri, cu rezultate excelente pentru sănătate.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :