Falsificarea alimentelor – metode de falsificare a alimentelor

este un act intenționat de scădere a calității acestora, alimente destinate vânzării, fie prin îndepărtarea unui component valoros și înlocuirea parțială sau totală a acestuia cu unul de calitate inferioară, fie prin adaosul unor substanțe care depreciază și afectează negativ produsul, diluarea cu apă respectiv cu ingrediente de valoare mai scăzută, folosirea unei imitații ca substituent de produs, colorare pentru îmbunătățirea atractivității, adaosul de conservanți nepermiși de lege.

Falsificarea se face din considerente economice și este o fraudă intenționată în scopul de a aduce un profit ilicit. Contrafacerea este definită ca o reprezentare neautorizată a unui produs înregistrat ca marc, cu un produs similar, dar neautorizat ca marcă, astfel încât cumpărătorului i se crează iluzia achiziționării unui produs original.

Câteva exemple de falsificări în industria alimentară:

  • îmbunătățirea neaprobată a alimentelor (creșterea aparentă a valorii nutriționale, creșterea calității senzoriale, adică aspect, gust, miros, consistență; ex. adaos de melanină pentru creșterea valorii proteice);
  • diluarea alimentelor (reducerea cantității unui component valoros, ex. folosirea apei pentru diluarea laptelui)
  • substituirea alimentelor (înlocuirea unui produs cu altul mai puțin valoros, ex. folosirea mierii provenite de la albine hrănite la stup cu zahăr în locul celei naturale)
  • falsificarea alimentelor prin etichetare (reclasificarea unui produs cu altul, care poate include falsificarea cu o imitație a produsului natural)
  • falsificarea alimentelor prin acoperiri (acoperirea faptului cu alimentul este deteriorat sau contaminat, de exemplu ascunderea contaminării cu Salmonella).
  • diverse probleme nedezvăluite (valoarea bunei practici de producție, de exemplu folosirea sulfiților în vederea creșterii capacității de conservare)
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :