Cum se face țuica de piersici sau rachiul de piersici?

/
/
/
731 Views

Țuica de piersici este un sortiment de băutură la fel de apreciată ca și cea de țuica de caise, pentru aroma sa deosebită. Întotdeauna din fructele parfumate se vor obține plăcute la gust, cu arome specifice. La fel ca și în cazul caiselor, pentru a se obține țuica, se pot folosi piersicile ca atare sau în amestec cu alte de sezon.

Țuica de piersici sau rachiul de piersici
Țuica sau rachiul de piersici

Piersicile sunt fructe zemoase, cu conținut mare de , dacă sunt bine coapte. Pentru prepararea mar­curilor se vor folosi numai piersicile bine coapte sau care au depășit perioada de maturare. Dacă se procură fructe care nu au atins încă punctul maxim de coacere, de mat­urare, se vor lăsa în lădițe sau se întind pe rogojini, la temperaturi de 18-20° C, vreme de câteva zile. Pentru ca, în această perioadă, fructele să nu se deshidrateze, se vor pune în încăpere vase cu apă.

Se pun fructele întregi sau se zdrobesc în vasele de fermentare, pentru a grăbi procesul de fermentare. Se alternează straturile de fructe cu zahăr, pentru a da tărie rachiului.

Cât timp durează fermentarea la țuica de piersici?

Fermentarea la țuica de piersici durează între 10 și 14 zile, în funcție de temperatura aerului din camera de fermentare. Când procesul de fermentare s-a încheiat, se poate efectua operațiunea de a marcurilor. Întârzierea distilării, mai ales în perioadele foarte călduroase din timpul verii, duce foarte rapid la degradarea marcurilor – se acresc, capătă un gust și un miros neplăcut, pierd din concentrația de alcool – și rezultatul va fi, evident, obținerea unui de piersici de o calitate inferioară, puțin apreciat.

Cum se fac rachiului de piersici?

Distilarea marcurilor de piersici se face la fel ca și la țuica de prune. Dacă marcurile sunt prea groase, acestea se vor subția cu apă. Pentru corectarea culorii se pot folosi crengi de dud curățate de coajă.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :