Cum se face rachiul din fructe exotice? Rachiul de struguri și vin?

/
/
/
103 Views

Fructele care încep să se strice și nu mai pot fi consumate, comercializate sau prelucrate se pot folosi pentru prepararea alcoolului. Se pot procura cantități mari de (portocale, mandarine, , grepfrut ș.a.), la prețuri mici, de la depozite sau de la comercianții din piețe ori supermarketuri. Pentru a prepara rachiul din fructe exotice, se trec fructele prin zdrobitor, cu coajă cu tot, se amestecă cu și se lasă la fermentat 15-20 de zile, în funcție de temperatura aerului din camera de fermentare.

Fermentarea la rachiul din fructe exotice

Fermentarea la rachiul din fructe exotice are loc la temperaturi mai mari de 5°C și cu cât temperatura este mai mare, cu atât se grăbește fermentarea. Sub temperatura de 5°C, fermentarea la rachiul din fructe exotice încetează și reîncepe atunci când fructele sunt supuse din nou unor temperaturi favorabile procesului de fermentare. Se pun 1-1,5 kg zahăr la o găleată de fructe zdrobite, pentru a accentua tăria rachiului, după trecerea marcului prin procesul de distilare. Dacă se folosesc banane, nu trebuie curățate de coajă, pentru că și aceasta va fermenta, dar se vor tăia cozile.

Se poate prepara plămada numai dintr-un singur fel de fructe sau din fructe combinate. Pentru distilare se va pune pe fundul cazanului un strat de 3-4 cm de nisip/pietriș, ca să nu se lipească marcurile în timpul fierberii și se va menține continuu un foc moderat. Se obține un plăcut – aromat. Pentru a îmbunătăți culoarea la rachiul din fructe exotice se pot pune în vasul de păstrare (butoi, damigeană) coji de portocale (numai partea colorată – fără coaja albă din interior).

Cum se face struguri?

Rachiul de struguri se prepară din struguri zdrobiți și lăsați la fermentat, fără să se extragă din ei. Se lasă strugurii la fermentat minimum două săptămâni, în funcție de temperatura aerului. Când deasupra se formează o crustă ce stă să crape, se pot distila mar­curile. Pentru distilare se folosește un alambic din aramă, pe fundul căruia s-a pus un strat de 3-4 cm de nisip.

Cum se face rachiul de vin?

Rachiul de vin este o băutură alcoolică ce se obține prin vinului. În acest scop, se va pune vinul în alambic și se va distila ca la orice alt rachiu de finețe. Se va obține o băutură cu concentrație mare de . Pentru ca rachiul să fie adus la concentrația specifică acestui tip de băutură (37,5%) se va dilua cu apă distilată sau cu apă de izvor cu conținut scăzut de săruri (cu duritate de maxim 3 grade germane).

Vezi aici și alte rețete de rachiuri naturale

Pentru îmbunătățirea gustului și a culorii se poate adăuga zahăr caramelizat. Rachiul de vin se păstrează în butoaie de stejar sau în damigene astupate ermetic. Pentru învechire se va lăsa minim 6 luni la .

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :