Cum se face rachiul de cireșe, vișine, căpșuni sau fragi?

/
/
/
136 Views

Se prepară, de obicei, în cantități relativ mici, din căpșunii sau din fragii care nu au putut fi comercializați sau prelucrați la timp. Se pot folosi fructele simple sau se pot adăuga, suplimentar, sub formă de zahăr, gem, dulceață, sirop, melasă etc. Fermentarea durează între 8 și 10 zile, în funcție de temperatura aerului din camera de fermentare. Aflăm, tot din acest articol și cum se face rachiul de cireșe și cel de vișine.

Se amestecă foarte bine marcurile, înainte de operațiunea de și, dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Se pune un strat de nisip/pietriș de 3-4 cm pe fundul cazanului, pentru a nu permite lipirea marcurilor. Se folosesc fructele foarte bine coapte.

Cum se face rachiul de cireșe sau vișine?

Pentru rachiul de cireșe sau vișine, este bine de știu că cireșele și vișinele se culeg direct din pom, numai cele bine coapte, apoi se lasă la 2-3 zile. Se culeg fructele fără codițe sau frunze. După se strivesc, se adaugă zahăr – dacă se dorește – se pun în vasul de fermentat și se acoperă cu o folie de polietilenă. De obicei fermentarea durează 8-10 zile.

Perioada de fermentare poate fi mai mare dacă temperatura aerului din camera de fermentare este scăzută, 5-10° C. Se amestecă bine marcurile, se subțiază cu apă și se distilează. Se obține un plăcut aromat și cu gust specific de cireșe sau vișine.

Vezi și cum se face țuica de prune

După maturare în vase de lemn, rachiul de cireșe capătă o aromă plăcută de cireșe și un buchet fin de învechire. Referitor la rachiul de vișine, acesta se prepară din vișine culese la maturitate deplină sau la supramaturare, bogate în zahăr și puternic aromate. Rachiul de vișine are o aromă specifică fructului bine copt, a cărui stabilitate este mai scăzută în rachiul pus la învechit față de aromele de cireșe.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :