Cum să economisiți bani? Simplu: gândește-te că trebuie să economisești!

/
/
/
47 Views

Toată lumea se gândește că trebuie să economisească . Dar cum putem face asta? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să :

Stabilește obiective! Dacă știi pentru ce vrei să economisești bani, devine mult mai ușor. De exemplu, știi că vrei să îți schimbi telefonul, să îți cumperi mașină, casă etc. Dacă vrei să îți cumperi un telefon de 5000 de lei, planifică cheltuielile în așa fel încât trebuie să economisești 500 de lei pe lună, timp de 10 luni, adică aproximativ 170 de lei pe săptămână!

Plătește-te mai întâi pe tine! De fiecare dată când primești bani, încearcă să te plătești mai întâi pe tine! Adică, din 3000 de lei luna, 500 de lei. Cum faci asta? Nu plăti mai întâi cheltuielile, nu îți cumpăra mai întâi haine și nu ieși în oraș, gândindu-te că… că o să economisești ce rămâne! NU! Din cei 3000 de lei pe care i-ai încasat la , economisești 500 și știi că trebuie să te descurci cu restul de 2500 de lei!

Nu este obligatoriu să îți cumperi în fiecare dimineață de la orice coffe to go! Poți să economisești o sumă frumușică de bani dacă, pe lista de cumpărături lunare adaugi și un pachet de cafea. De asemenea, pentru a te simți și mai bine, poți să îți cumperi un termos sau orice altă cană personalizată pentru cafea. De exemplu, o cafea este 5 lei; 5 lei x 22 de zile lucrătoare = 110 lei. La multe magazine un pachet de cafea este aproximativ 15 lei. Mai mult, prețul unui filtru de cafea pornește de la 50 de lei. Unele filtre au chiar și program de a programa la ce oră vrei să îți prepare cafeaua. Și, pe bună dreptate, dimineața, mirosul de cafea este inconfundabil! Deci, din 110 de lei – 20 de lei = 90 de lei. Poți să economisești lunar 90 de lei chiar fără efort!

Oamenii care chiar și o sumă mică de bani, lunar, peste câțiva ani rămân surprinși de ceea ce au realizat. Mai mult, dacă încerci să îi pui și să muncească, chiar o să fie un minune ce ai realizat. Efectul poartă denumirea de dobândă compusă!  O să explicăm mai jos ce înseamnă.

Să spunem că ați investit în ceva ce vă plătește lunar o dobândă. După prima lună, dobânda va fi calculată în funcție de pe care i-ați depus dvs. în cont. Dar, începând cu a doua lună, contul dvs. va fi compus din dvs. inițiali (adică cei pe care i-ați pus în cont) + dobânda din prima lună. Mai jos avem un grafic, în care se începe cu o economisire de 50 de dolari și o dobândă de aproximativ 3,5%. Dacă mai adăugați și aproximativ 10 dolari în fiecare lună la contul dvs, după aproximativ 5 ani veți avea aproximativ 714 dolari!

35-la-suta-dobanda-pentru-economisire-50-de-dolari
Economisești bani / dobândă compusă

 

După cum se vede în grafic, dacă pui în cont lunar 15 dolari, la finalul celor 5 ani vei avea aproximativ 1042 dolari. Și mai mult, dacă ai continua să pui lunar câte 50 de dolari + dobânda compusă de 3,5%, la finalul celor 5 ani vei avea aproximativ 3333 dolari. Nu-i rău, nu?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :