E939 Heliu și E938 Argon – Gaze de protecție. Unde și de ce se folosesc?

/
/
/
436 Views

heliu, este un gaz de protecție, natural. Se folosește la ambalarea în atmosferă controlată a alimentelor. Este considerat un aditiv inofensiv. Este inodor și fără gust. Heliu se obține prin distilarea gazului natural. Este al doilea element din univers ca abundență.

Aditivul este un gaz de protecție, natural. Se folosește la ambalarea produselor alimentare în atmosferă controlată. Este considerat inofensiv.

Gazele inerte se găsesc răspândite în aer. Conținutul total de gaze inerte din atmosferă este de 1%. Heliul se mai găsește în toate mineralele care conțin elemente radioactive (monazita, torianita și cleveita). Sursa cea mai bogată de heliu o reprezintă gazele naturale, care se degajă din pământ.

În ce alimente se găsesc aditivii E938 argon și E939 heliu?

Aditivii E938 argon și E939 heliu se utilizează în scopul de a se crea o atmosferă inertă pentru unele ambalate. Se folosesc pentru introducerea unor preparate în diverse recipiente (cutii, conserve, borcane etc.). Heliu se utilizează și la umflarea baloanelor, deoarece le face să plutească în aer.

De ce se folosesc aditivii E938 argon și E939 heliu?

Este o necesitate ca unele produse alimentare să fie ambalate într-o atmosferă inertă, pentru a inhiba dezvoltarea microorganismelor strict aerobe. Conform site-ului www.telegraph.co.uk, dacă se utilizează argon în loc de azot la ambalarea alimentelor, acestea își păstrează o perioadă mai lungă de timp prospețimea.

/ ale aditivilor E938 sau E939

Aditivii E938 argon și E 939 heliu nu prezintă niciun risc asupra consumatorilor. Sunt considerați inofensivi. Heliu, atunci când este inhalat în cantități mari poate provoca și chiar asfixiere. În cazul inhalării, victima trebuie transferată într-o zonă deschisă, cu aer curat. Heliu lichid, în contact cu pielea poate cauza arsuri reci și degerături. În acest caz, este necesar ca pielea să fie clătită din abundență cu apă călduță.

Nivel de

Surse:
www.naturalpedia.com
www.telegraph.co.uk

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :