E903 ceara Carnauba – ceara de pe fructe și legume. Efecte adverse

/
/
/
652 Views

ceara Carnauba este un și agent de glazurare, natural exudat eliberat prin porii frunzelor palmierului de ceară brazilian Copernica cerifera. Ceara este construită în principal din cerotat de miricil, cerotat de melisil, acid cernaubic, acid cerotic, alcool cerilic, alcool acrilic, rezine, hidrocarburi, apă, substanțe minerale. Temperatura de topire este de aproximativ 83 – 86°C. Nu se digeră.

Ceara Carnauba este extrasă de pe frunzele unei specii de palmieri de ceară: Copernicia cerifera. Sunt exsudate de plante, care apar pe frunze, unde îndeplinesc o funcțiune protectoare, împotriva apei. Din punct de vedere chimic, este un amestec de esteri ai unor acizi superiori, cu alcoolii superiori. Ceara de carnauba se prezintă sub formă de substanță solidă, dură, puțin fragilă, de culoare gri-verzuie, spre galben.

Aditivul E903 ceara Carnauba se găsește în..

E903 ceara Carnauba este un aditiv utilizat în doze “qs” ca agent de glasare pentru următoarele produse: în produse de cofetărie, în produse fine de panificație, în ciocolată, în diverse straturi de ciocolată, în snacks-uri, în în coajă, pentru boabele de cafea și suplimente dietetice. Mai este folosit și pentru tratamentul aplicat fructelor citrice, pentru , și pere proaspete etc. Se mai găsește în guma de mestecat, bomboane de ciocolată. În alte industrii ceara Carnauba este utilizată la lustruirea patofilor, ruj, machiaj și alte produse de înfrumusețare.

De ce se folosește aditivul E903 ceara Carnauba?

E903 ceara Carnauba este necesară în industria alimentară ca agent de glasare, lustruire și pentru acoperirea suprafeței unor produse (fructe citrice, pepeni, mere etc.). Astfel, ceara Carnauba se folosește în amestec cu acid oleic, cu amoniac, cu hidroxid de sodiu și cu guma Iaca, pentru acoperirea unor produse alimentare. Acest aditiv mai este necesar și pentru a glazurarea unor produse de cofetărie, de panificație, și pentru glazurarea fructelor în coajă. Principala lui utilizare rămâne ceruirea fructelor.

Alte denumiri ale aditivului E 903 ceara Carnauba

E 903 Ceara Carnauba se mai găsește și sub alte denumiri, de exemplu:

  • brazil wax;
  • carnauba palm cera;
  • carnauba wax;
  • copernicia cerifera cera;
  • copernicia cerifera wax;
  • palm wax;

ale aditivului E 903 ceara Carnauba

E903 ceara Carnauba este un aditiv care nu se digeră în organismul uman. Este considerat inofensiv. Totuși, în cazuri persoanelor sensibile poate provoca diverse alergii. Unii autori consideră acest aditiv chiar . Chiar dacă este considerat inofensiv, nu este permis în produsele alimentare destinate copiilor mici sau sugarilor. Din cauza faptului că cercetătorii nu au căzut la un comun acord cu privire la toxicitatea acestui aditiv, noi îl vom încadra la un nivel de mediu. În acest caz se recomandă să nu fie consumat în exces.

Nivel de toxicitate

 

Surse:
www.cesamancam.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :