E902 ceara de candelilla – ceara de pe fructe și legume. Efecte adverse

/
/
/
506 Views

E902 ceara de candelilla este un aditiv alimentar cu rol de agent de glazurare. Mai are și rolul de emulgator, agent antiaglomerant, agent de și stabilizator. Ceara de cadelilla este un polimer natural ce se obține dintr-o plantă deșertică (Euphorbia antisyphilitica, E. cerifera și Pedilanthus pavonis). Nu se digeră și este considerat .

Ceara de candelilla este o ceară vegetală care conține acizi grași saturați și alcooli superiori. Este bogată în parafine și se găsește pe frunzele plantelor din genul Euphoriba. Acizii apar atât în esteri cât și în stare liberă. Ceara de candelilla este o substanță amorfă plastică, ce se înmoaie ușor la încălzire. Are temperatura de topire de la 67- 92°C (în funcție de compoziția sa). Cu cât crește conținutul de esteri ai acizilor cu alcoolii superiori, crește și punctul de topire. Prin creșterea nesaturării și micșorarea masei moleculare a ceridelor, scade temperatura de topire. Ceara de candeliila este insolubilă și im­permeabilă pentru apă. Este de asemenea insolubilă în rece, dar se solvă bine în benzină, eter, cloroform.

În ce alimente se găsește aditivul E902 ceara de candelilla?

E 902 ceara de candelilla este un aditiv alimentar utilizat în doze “qs” ca agent de glasare pentru următoarele produse: în produse de cofetărie, în , în produse fine de , în strat de ciocolată, în snacks-uri, în fructe în coajă, pentru boabele de cafea și suplimente dietetice. De asemenea, se mai folosește și pentru tratamentul superficial aplicat fructelor citrice, pentru pepeni, mere și pere proaspete, piersici și ananas.

De ce se folosește aditivul E902 ceara de candelilla?

E 902 ceara de candelilla este necesar în industria ca agent de glasare, lustruire și pentru acoperirea suprafeței unor produse (fructe citrice, pepeni, mere etc.). Acest aditiv mai este necesar și pentru glazurarea unor produse de cofetărie, de panificație, a fructelor în coajă etc. Principala sa utilizare este ca agent de glazurare pentru ceara pe care o găsim pe fructe și . Se mai folosește și în guma de mestecat, de ciocolată etc.

Alte denumiri ale aditivului E 902 ceara de candelilla

  • candelilla cera;
  • candelilla wax;
  • euphorbia cerifera wax;

/ secundare ale aditivului E902 ceara de candelilla

E902 ceara de candelilla este o substanță care nu se digeră în organismul uman. Este considerat un aditiv inofensiv. Nu este permisă utilizarea aditivului E902 în fabricarea produselor destinare copiilor mici și sugarilor.

Puteți vedea mai jos un video în care înțelegeți despre ce este vorba.

Nivel de

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :