E901 ceara de albine. Unde se folosește? Efecte adverse

/
/
/
538 Views

E901 este un aditiv alimentar cu rol de agent de glazurare și agent de separare. Mai are și rol de emulgator, agent antiaglomerant, agent de îngroșare și substanță suport pentru și stabilizatori. E 901 ceara de albine se obține din fagurele de , fiind produsul de origine animală secretat de albine. Este un aditiv natural. Este o substanță solidă sau păstoasă, de albă sau galbenă, în stare pură, fără miros sau gust. Este insolubilă în apă și în alcool la rece, dar care se solubilizează în alcool la fierbere. Se solvă bine în benzină, eter și cloroform. Este o substanță amorfă și plastică. Se înmoaie ușor la încălzire. Se topește la temperatura de 60-62°C, datorită conținutului său bogat în acid palmitic.

În ce alimente se găsește E901 ceara de albine?

Aditivul E901 ceara de albine este utilizat în doze “qs” ca agent de glasare pentru următoarele produse: în produse de cofetărie (inclusiv ciocolata), în produse fine de , de dimensiuni mici, în strat de , în snacks-uri, în fructe în coajă, pentru boabele de cafea și suplimente dietetice. De asemenea, se mai folosește și pentru tratamentul superficial aplicat fructelor , pentru pepeni, mere și pere proaspete, piersici și ananas. Este folosit și în înghețată și diverse medicamente. Se mai folosește și în produsele cosmetice. Pe lângă industria alimentară, E 901 ceara de albine se mai folosește și la ceară depilatoare și la fabricarea lumânărilor de înaltă calitate.

De ce se folosește aditivul E901 ceara de albine?

Aditivul E901 ceara de albine este necesar în industria alimentară ca agent de glasare, lustruire și pentru acoperirea suprafeței unor produse (fructe citrice, pepeni, mere etc.). Astfel, ceara de albine este utilizată în scopul lustruirii drajeurilor, împreună cu parafina și uleiul de vaselină. Acest aditivi mai este necesar și pentru glazurarea unor produse de cofetărie, de panificație, a fructelor în coajă etc.

Alte denumiri ale aditivului E 901 ceara de albine

  • Beeswax (bleached, white wax);
  • Beeswax (yellow wax);
  • Beeswax, white (cire d’abeille);
  • White beeswax, cera alba wax;
  • Yellow beeswax.

/ adverse ale aditivului E 901 ceara de albine

E 901 ceara de albine este o substanță care nu se digeră în organismul uman. Este totuși considerată inofesivă. În ciuda faptului că este considerat un aditiv inofensiv, nu este permis în produsele destinate sugarilor sau copiilor mici. Poate provoca reacții diverse la persoanele alergice.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :