E900 Polidimetilsiloxan PDMS Efecte adverse / secundare + utilizări

/
/
/
657 Views

Polidimetilsiloxan este un compus macromolecular, liniar, care face parte din clasa siliconilor. Este un aditiv alimentar cu rol de agent și substanță suport pentru alți aditivi. Mai are și rolul de agent antispumant. La fel ca tipurile de siliciu, aceasta are și o gamă largă de utilizări. Este o substanță sintetică non-biogradabilă. Chiar și șampoanele și balsamurile îl folosesc (proprietățile din PDMS dau părului o senzație strălucitoare și alunecoasă). Atunci când este adăugat în produsele alimentare, în special în lichide, se modifică tensiunea superficială și astfel se formează un aspect mai uniform. Poate fi folosit și ca conservant alimentar.

E900 Polidimetilsiloxan este folosit cel mai adesea, în restaurantele de , mai exact în uleiurile de gătit!

Aditivul E900 Polidimetilsiloxan se găsește în..

E900 Polidimetilsiloxan este utilizat ca aditiv pentru gemuri, jeleuri, marmelade, paste tartinabile similare din fructe, precum și pentru produsele cu un număr scăzut de calorii, în doze de 10 mg/kg. Tot în doze de 10 mg/kg se mai adaugă în supe și ciorbe, în uleiuri și grăsimi pentru prăjit, în produse de cofetărie (exclusiv ciocolata), în nealcoolice aromate și în suc de ananas. De asemenea, în aceeași doză este utilizat pentru fructe și legume în conservă, pentru guma de mestecat, în vin, în aluaturi și în cidre bouche. Aditivul E 900 Polidimetilsiloxan mai este de asemenea inclus pe lista cu substanțe suport și solvenți purtători autorizați (agenți de pentru fructe).

Aditivul E 900 Polidimetilsiloxa se mai găsește în: uleiuri vegetale, produse prăjite, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, dulcețuri, , lapte praf, vinuri, lichioruri. Mai este utilizat în diverse tratamente pentru păr și în diverse medicamente. Polidimetilsiloxan se mai folosește la: fabricarea cauciucurilor, lubrifianți, diverși adezivi, substanțe pentru îndepărtarea mucegaiului, substanțe pentru lustruire etc.

Aditivul E 900 Polidimetilsiloxa se mai găsește și în produse de îngrijire personală și de uz casnic. De exemplu:

  • balsam și de rufe;
  • detergent pentru curățirea covoarelor;
  • creme și diverse loțiuni pentru piele;
  • ;
  • creme pentru protecția solară;
  • sprayuri de păr;

De ce se folosește aditivul E900 Polidimetilsiloxan?

Utilizarea aditivului E900 Polidimetilsiloxan este necesară având în vedere proprietățile sale antispumante (pentru băuturi), antiaglomerante și emulgatoare (guma de mestecat, produse de cofetărie etc.). Aditivul E 900 Polidimetilsiloxan mai este utilizat în produse cosmetice și farmaceutice.

Efecte secundare / adverse ale aditivului E900 Polidimetilsiloxan

Aditivul E900 Polidimetilsiloxan nu prezintă risc asupra consumatorului. Are și utilizări medicale. Este folosit ca aerosol, contra edemului pulmonar acut, precum și pentru tratamentul unor dermatoze. Conform site-ului infocons.ro aditivul E900 nu prezintă efecte secundare fiind considerat un aditiv sigur. De menționat faptul că aceeași sursă menționează că acest aditiv nu este permis în alimentele destinate copiilor.

Alte surse de specialitate menționează însă că aditivul E 900 Polidimetilsiloxan provoacă probleme la nivelul rinichilor, ficatului, probleme ale sistemului nervos și diverse alergii. De asemenea, alți specialiști menționează că aditivul polidimetilsiloxan poate fi deoarece conține urme de azbest și formaldehidă.

În concluzie, putem spune că procesul de producție al polidimetilsiloxan utilizează o combinație de multe substanțe chimice. Acestea poartă eticheta mai puțin de sigură pentru ingestia umană. Există dovezi care arată că E900 polidimetilsiloxan, în anumite condiții, se poate descompune în substanțe chimice mai periculoase, cum ar fi formaldehida, cunoscută ca provoacă cancer. PDMS este o substanță artificială și sunt foarte puține studii referitoare la siguranța consumului său. Cu toate acestea, nici o cercetare autentică nu a demonstrat că E900 Polidimetilsiloxan este un risc pentru sănătate pentru oameni. Deci, nu s-au confirmat că ar produce efecte nocive asupra corpului uman. (Sursă stoppoisoningus.org)

Nivel de

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :