E635 5-ribonucleotide disodice. Efecte adverse. Unde se găsește?

/
/
/
627 Views

Aditivul 5-ribonucleotide disodice este un potențiator de gust și aromă. În funcție de materia primă din care se obține, poate fi de origine animală sau industrială. Industrial se obține prin fermentarea bacteriană a zaharurilor sau din sau sardine. De cele mai multe ori înlocuiește sarea. Adăugarea aditivului E635 5-ribonucleotide disodice provoacă poftă de mâncare și se adaugă, de obicei, în alimente mai puțin calitative și în diverse produse industriale.

Aditivul E 635 5-ribonucleotide disodice reprezintă un amestec de 5’guanilat disodic și de 5’. Aditivii E627 și E631 sunt utilizați în practică în mod frecvent sub formă de amestecuri. Aceste două substanțe sunt sinergice cu glutamatul monosodic. Descrierea lor s-a făcut la E 627 și E 631 (vezi E631 și E627).

Aditivul E635 5-ribonucleotide disodice se găsește în..

Aditivul E 635 5-ribonucleotide disodice este folosit în produse prăjite, snacks-uri, chips-uri, supe la plic, bulion, pateuri, pizza, mezeluri, sosuri, , orez, fidea, măsline, murături, conserve de produse din carne sau din pește. Este folosit și în produsele dietetice pentru a se evita consumul de sare. Aditivul E 635 5-ribonucleotide disodice se utilizează în aproape toate produsele alimentare, inclusiv în și nealcoolice.

De ce folosește aditivul E 635 5-ribonucleotide disodice?

Aditivul are rol de potențiator de aromă pentru produsele alimentare în care se încorporează.

Alte denumiri ale aditivului E 635 5-ribonucleotide disodice

  • Sodium 5′-ribonucleotides;
  • Sodium ribonucleotides;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E635 5-ribonucleotide disodice

Nu se poate face până în prezent o apreciere definitivă asupra toxicității aditivului E635 5-ribonucleotide disodice. Unii autori includ aditivul E 635 5-ribonucleotide disodice în grupa substanțelor toxice pentru organismul uman. Utilizat în doze ce depășesc 200 mg/zi, produce o creștere a nivelului de acid uric din sânge, precum și a excreției de acid uric. Aditivul E 635 5-ribonucleotide disodice nu se recomandă la copii și la femeile însărcinate. Odată metabolizat, organismul nostru îl transformă în acid uric, care este depus în țesuturi și poate provoca la nivelul articulațiilor. De asemenea, în doze mari poate provoca hiperactivitate, astm, reacții cutanate, insomnie, alergii și iritații ale mucoaselor.

Aditivul E635 5-ribonucleotide disodice poate fi asociat cu urticarii care apar într-un interval de până la 30 de ore de la ingerare. Eczemele pot varia de la intensitate medie până la mare. Reacția depinde de poză și poate fi cumulativă. Unii indivizi pot fi mai sensibili decât alții. Produsele tipice includ cartofi prăjiți cu arome, pastele făinoase instant și plăcintele. În unele țări este interzis. Se recomandă evitarea lui!

Nivel de

Surse:
wikipedia.org

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :