E633 inozinat de calciu. Efecte adverse / secundare. Unde se găsește?

/
/
/
462 Views

E633 inozinat de calciu este un potențiator de gust și de aromă. Poate fi natural sau artificial. Este o substanță cristalizată de culoare albă, fără gust și miros, solubilă în apă și termolabilă la temperaturi de peste 100°C și pH = 4-6. Este folosit ca un substituent pentru sare.

Aditivul E633 inozinat de calciu se găsește în..

Aditivul E633 inozinat de calciu se adaugă în doze “quantum satis” în și mirodenii. Cel mai des se găsește în produsele prăjite, snacks-uri, , bulion, , pizza, , , condimente, orez, fidea, măsline, diverse murături, de carne și de pește. Se folosește și în produsele dietetice pentru a se evita consumul de sare. Se folosește și în diverse și nealcoolice.

De ce se folosește aditivul E 633 inozinat de calciu

Utilizarea aditivului E 633 inozinat de calciu reprezintă o necesitate datorită acțiunii lor de potențiatori ai aromelor produselor alimentare în care se încorporează.

Alte denumiri ale aditivului E 633 inozinat de calciu

  • Calcium inosinate;
  • calcium inosine-5′-monophosphate;

/ adverse ale aditivului E633 inozinat de calciu

La doze mari (peste 2000 mg/zi) se pare că modifică nivelul acidului uric din sânge și din urină, în sensul creșterii conținutului acestuia. Conform datelor furnizate de unii autori, aditivul E inozinat de calciu 633 este inclus pe lista aditivilor toxici pentru organismul uman. Poate provoca .

Nu se recomandă copiilor și femeilor însărcinate. Odată ingerat, organismul nostru îl transformă în acid uric, care se depune în țesuturi și provoacă dureri la nivelul articulațiilor. În doze mari poate provoca hiperactivitate, reacții cutanate, insomnie, astm, alergii și iritații ale mucoaselor. Site-ul infocons.ro menționează că nu s-au semnalat efecte secundare. Totodată, aceeași sursă recomandă ca persoanele astmice și cele suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari să evite acest aditiv.

Nivel de

Surse:
www.pnrpe.fr
www.ancagogu.ro
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com
www.noshly.com
www.mediculmeu.com
www.ceff.info

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :