E631 inozinat disodic aditiv periculos! Efecte adverse. Unde se găsește?

/
/
/
791 Views

Aditivul E631 inozinat disodic are ca sinonim inozinat de sodiu. Industrial se obține prin tratarea acidului inozinic cu o sare de sodiu. Se mai poate obține prin procedee de sinteză similare cu ale acidului glutamic. Se mai poate obține din sau pește. Se prezintă sub formă de substanță cristalină, de albă, fără gust și miros, solubilă în apă. La temperatura de sterilizare se descompune lent, iar cantitatea inițială se reduce cu aproximativ 1/5. Ca și ceilalți potențiatori de aromă, este degradat de enzimele fosfatază și fosfomonoesteraze.

Aditivul E631 inozinat disodic se găsește în..

Aditivul E 631 inozinat disodic se adaugă în doze “quantum satis” în și mirodenii. Aditivul E631 inozinat disodic se folosește foarte des în pizza, sosuri, bulion, produse prăjite, snacks-uri, chips-uri, , de carne, de pește, etc. Este folosit foarte des în produsele dietetice, pentru a se evita consumul de sare.

De ce se folosește aditivul E631 inozinat disodic?

Utilizarea aditivului E631 inozinat disodic reprezintă o necesitate datorită faptului că accentuează aroma produselor alimentare în care se încorporează. Se folosește în cantitățile prevăzute în rețete în aproape toate tipurile de , inclusiv în alcoolice și nealcoolice.

Alte denumiri ale aditivului

  • Disodium inosinate;
  • Sodium 5′-inosinate;
  • Sodium inosinate;
  • IMP;
  • disodium [(2R,3S,4R,5R)-3,4-dihydroxy-5-(6-oxo-3H-purin-9-yl)oxolan-2-yl]methyl phosphate;
  • disodium-5′-inosinate;
  • inosine 5′-monophosphate disodium salt hydrate;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E 631 inozinat disodic

E 631 inozinat disodic nu se recomandă copiilor și femeilor însărcinate. Atunci când este ingerat, organismul nostru îl transformă în acid uric, care se depune în țesuturi și provoacă dureri la nivelul articulațiilor. În doze mari provoacă hiperactivitate, astm, reacții cutanate, insomnie, alergii și iritații ale mucoaselor.

La doze mari (peste 2000 mg/zi) se pare că modifică nivelul acidului uric din sânge și din urină, în sensul creșterii conținutului acestuia. Conform datelor furnizate de unii autori, aditivul E631 este inclus pe lista aditivilor toxici pentru organismul uman.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.bugetul.ro
www.viata-libera.ro
www.sinofoodsupply.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :