E628 Guanilat dipotasic dipotassium guanylate. Aditiv toxic!

/
/
/
477 Views

E628 este un potențiator de aromă și de gust. Poate fi de origine vegetală sau animală. E628 guanilatul dipotasic se poate obține din drojdie sau din sardine. Industrial se obține prin tratarea acidului guanilic cu hidroxid de potasiu. Aditivul E628 guanilatul dipotasic se prezintă sub formă de cristale albe, fără gust sau miros. Este solubil în apă. Poate fi utilizat în produse care suferă tratamente termice până la 100°. Aditivul E 628 guanilatul dipotasic se folosește ca un substituent al sării.

Aditivul E628 Guanilat dipotasic  se găsește în..

În funcție de cantitățile prevăzute în rețete, aditivul E628 guanilat dipotasic se găsește în aproape toate produsele alimentare, inclusiv băuturi alcoolice – mai ales în alimentele ieftine. Exemple de produse în care este adăugat: , pizza, , snacks-uri, sosuri, bulion, produse prăjite, fasf-food, conserve de carne, conserve de pește etc. Se mai folosește în supe la plic, , produse din carne, în fructe de mare etc.

Citește și: Ce fel de aditiv se folosește pentru a păstra coaja fructelor mereu proaspătă?

De ce se folosește aditivul E628 guanilat dipotasic?

Aditivul E628 guanilatul dipotasic se folosește ca , adică intensifică aroma produselor alimentare în care este adăugat, acestea căpătând un gust mai plăcut.

Alte denumiri ale aditivului E 628 guanilat dipotasic

Are ca sinonim guanilat de potasiu. Alte denumiri ale aditivului E 628 guanilat dipotasic:

 • Dipotassium guanylate;
 • Dipotassium Guanosine-5′-Monophosphate;
 • Potassium 5′-Guanylate;
 • Potassium Guanylate;
 • dipotassium guanosine-5′-monophosphate;
 • 5′-guanylic acid dipotassium salt;
 • potassium 5′-guanylate;
 • potassium guanylate;

/ adverse ale aditivului E628 guanilat dipotasic

E 628 guanilat dipotasic nu se recomandă copiilor și femeilor însărcinate. Odată metabolizat, organismul în transformă în acid uric. Acidul uric se depune în țesuturi și poate provoca dureri la nivelul articulațiilor. Unii autori consideră că aditivul E 628 guanilatul dipotasic provoacă hiperactivitate, astm, reacții cutanate, insomnie, alergii și iritații ale mucoaselor.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :