E622 Glutamat monopotasic aditiv periculos. În ce alimente se găsește?

/
/
/
524 Views

E622 este un alimentar obținut prin tratarea acidului glutamic cu o monopotasică. E622 este un potențiator de aromă artificial. Se prezintă sub formă de pulbere cristalină de culoare albă. Are gust de extract de carne și miros de peptonă. Este solubilă în apă, dar puțin solubilă în sau eter. Ca și momoglumatamul de sodiu, este o substanță biologic activă. alimentar E622 trebuie să aibă un conținut minim de 98% substanță activă raportată la substanța uscată.

În ce se găsește aditivul E622 glutamat monopotasic?

Aditivul E622 glutamat monopotasic se folosește într-o gamă foarte variată de produse. De exemplu: snacks-uri, , bulion, pizza, mezeluri, condimente, măsline, murături, conserve, produse din carne și produse din pește, conserve de carne și conserve de pește etc. Produsele tipice sunt cele care folosesc substitute de sare, sărace în sodiu.

De ce se folosește aditivul E622 glutamat monopotasic?

Glutamatul monopotasic se folosește în industria alimentară datorită rolului de potențiator de aromă. Aditivul E622 alături de ceilalți glutamați (, E621, E622, E623, E624, E625) sunt compuși chimic care sunt lipsiți de gust și de miros, dar care prezintă sinergism cu unele componente aromatizante ale alimentelor, intensificând astfel puterea lor de aromatizare.

Alte denumiri ale aditivului E 622 glutamat monopotasic

 • Monopotassium glutamate;
 • Potassium glutamate;
 • MPG;
 • L-glutamic acid potassium salt (1:1);
 • laevo-glutamic acid potassium salt (1:1);
 • potassium (2S)-2-amino-5-hydroxy-5-oxopentanoate;
 • potassium diglutamate;
 • mono potassium L-glutamate;
 • mono potassium laevo-glutamate;

Efecte adverse / secundare ale aditivului E622 glutamat monopotasic

Poate cauza greață, vărsături, diaree, crampe abdominale, dureri de cap, palpitații – simptome care de obicei ar trebui să dispară după aproximativ 2 ore de la ingerarea alimentelor. Unii cercetători susțin că aditivul E622 glutamatul monopotasic este . Poate provoca astm, modificări ale ritmului cardiac și respirație dificilă. De asemenea, unii autori susțin că aditivul E622 glutamatul monopotasic poate declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson și Huntington. Nu este admis în produsele pentru copii și nu trebuie consumat de către femeile însărcinat, copii, bătrâni sau persoanele cu afecțiuni cardiace.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.ingredientswizard.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :