E554 silicat alumino-sodic aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
/
405 Views

silicat alumino-sodic esre un agent de separare natural (). Se găsește în natură sub denumirea de feldspați. Aceștia sunt silicați dubli de aluminiu și un alt element, de obicei un metal alcalin (Na sau K). Feldspații sodici, numiți și feldspați plagioclazi, se prezintă sub formă de: albit, analcit și natrolit.

Raportul dintre siliciu și aluminiu este pentru albit 3:1, pentru analcit, 2:1 și pentru natrolit, 3:2. Substanța este albă sau colorată. Zeoliții sunt aluminosilicați de sodiu hidratați, cristalini. Prin încălzirea gelului de aluminosilicat de sodiu la 350°C sub vid se elimină apă și se obține o substanță cristalină cu simetrie cubică și cu capacitate de a schimba cationii săi cu alți cationi.

În ce se găsește aditivul E554 silicat alumino-sodic?

E554 silicat alumino-sodic este un mineral natural care se adaugă în sare și înlocuitorii săi în pudră, în dextroză, în zer pudră și alte preparate din zer pudră, în brânză tare sau topită. Aditivul E554 silicat alumino-sodic se mai adaugă în condimente și în grăsimile folosite la ungerea tăvilor și tigăilor. De asemenea, se mai folosește în alimentele pe bază de lapte, carne, ouă, pește, cereale, , legume, fructe, în și nealcoolice, în produse dietetice și suplimente alimentare, în produse sub formă de tablete sau pulbere sau doar pentru tratamentul de suprafață a alimentelor. Se mai folosește în amestecuri de ouă, produse pe bază de zahăr și făină.

De ce se folosește aditivul E554 silicat alumino-sodic?

Aditivul E554 silicat alumino-sodic se folosește datorită rolului pe care îl are ca purtător pentru substanțele colorante și pentru emulgatori. Aditivul E554 se mai folosește și datorită capacității lui de limpezire, purificare și a unor băuturi. Se mai folosește și în , drajeuri și produse de cofetărie, dar doar sub formă de tratament superficial.

Alte denumiri ale aditivului E 554 silicat alumino-sodic

  • Sodium silicoaluminate;
  • Sodium Aluminum Silicate;

/ adverse ale aditivului E 554 silicat alumino-sodic

Aluminiul este cunoscut pentru a provoca probleme placentare în timpul sarcinii. De asemenea, unii cercetători menționează că există o legătură între boala Parkinson, Alzheimer și aluminiu.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :