E538 Ferocianura de calciu aditiv periculos adăugat în sare

/
/
/
401 Views

ferocianura de calciu este un aditiv alimentar cu rol de agent , , artificial. Se folosește în și substituenți de și în condimente.

Se obține din reziduurile care rămân de la fabricarea gazului de iluminat sau de cocserie, prin tratare cu lapte de var, la fierbere. Este o substanță complexă, diamagnetică, cristalizată în sistemul triclinic, de culoare galbenă. Prezintă solubilitate în apă, dar este insolubilă în . Are densitatea = 1,68. Este stabilă în condiții obișnuite, dar se descompune la ridicată sau sub acțiunea acizilor (acid sulfuric). Se oxidează ușor în mediu acid sau neutru.

În ce alimente se găsește E538 ferocianura de calciu?

Aditivul E538 ferocianura de calciu se folosește în sarea de bucătărie și în substituenții săi, precum și în condimente. Aditivul E 538 ferocianura de calciu se mai poate folosi împreună cu aditivii și ca substanțe demetalizante pentru vinuri (cleirea albastră).

De ce se folosește aditivul E538 ferocianura de calciu?

Aditivul E 538 ferocianura de calciu se folosește datorită capacității sale antiaglomerante. Se adaugă în produsele higroscopice mărunțite la o anumită granulație, care prin absorbția apei din mediul înconjurător se aglomerează sub formă de bulgări (sarea sau substituenții săi). Aditivul E 538 ferocianura de calciu mai este necesar, împreună cu aditivii E535 și E536 în industria vinurilor, în scopul demetalizării lor (cleirea albastră).

Alte denumiri ale aditivului E 538 ferocianura de calciu

Are ca sinonime: Ferocianură de calciu sau hexacianoferoat (II) de calciu, iar denumirea sa chimică este hexacianoferitul dicalcic. Alte denumiri ale aditivului E 538 ferocianura de calciu sunt următoarele:

  • Hexacyanoferrate of calcium;
  • Yellow prussiate of lime;
  • Dicalcium hexacyanoferrate;
  • Dicalcium iron(2+) hexacyanide;

/ adverse ale aditivului E 538 ferocianura de calciu

În doze mici poate provoca toxicitate ușoară și risc de alergie. Nu se recomandă consumul frecvent. Nu este permisă adăugarea aditivului E 538 ferocianura de calciu în produsele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :