E527 hidroxid de amoniu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
/
492 Views

hidroxid de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de corector de aciditate. Prin dizolvarea amoniacului în apă, rezultă NH4OH. Deoarece nu există dovada certă a existenței NH4OH nedisociat, soluția de amoniac în apă poate fi explicată mai corect astfel: NH3(aq)+H20 <=> NH4++OH. Se pare că în soluție apoasă, amoniacul se găsește hidratat sub forma a doi hidrați. Amoniacul se obține prin extragere din apele amoniacale rămase de la fabricarea gazului de iluminat și a cocsului (prin distilarea huilei), sau prin sinteză, din azot și hidrogen, la temperatura de 500°C și la presiunea de 200-1000 atm, în prezența catalizatorilor de fier.

Azotul se separă din aer, iar hidrogenul din apă. Amoniacul este un gaz fără , cu gust arzător și cu miros caracteristic. Este de 1,7 ori mai ușor decât aerul. La 20°C și la presiunea de 8,5 atm, se lichefiază și trece într- un lichid incolor cu p.f.= -33,4°C și punct de solidificare de -77,8°C. Vaporizarea amoniacului este însoțită de o puternică scădere de . Este foarte solubil în apă, iar soluția de hidroxid de amoniu are un caracter bazic slab.

În ce se găsește aditivul E527 hidroxid de amoniu?

Aditivul E527 hidroxid de amoniu este utilizat în produse din carne, cum ar fi hamburgeri, și . De asemenea, este utilizat în mod obișnuit în produsele de curățare a gospodăriei. Alte produse unde se găsește aditivul E 527 hidroxid de amoniu sunt

De ce se folosește aditivul E 527 hidroxid de amoniu?

Aditivul E 527 hidroxid de amoniu este folosit numai în scopul reglării acidității produselor alimentare în care se adaugă.

Alte denumiri ale aditivului E 527 hidroxid de amoniu

Are formula chimică NH4OH, iar M = 35. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • aqua ammonia;
  • ammonia water;
  • ammonical liquor;
  • aqueous ammonia;
  • imply ammonia;
  • Ammonia aqueous solution;
  • Azanium hydroxide;

/ adverse ale aditivului E527 hidroxid de amoniu

În doze mari provoacă iritații și ulcere la nivelul tractului digestiv. Recent, marile lanțuri de fast – McDonalds și Burger King au încetat să mai folosească aditivul E527 hidroxid de amoniu în produsele lor, sub presiunea asociațiilor de consumatori. Nu este permis în Australia.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :