E525 hidroxid de potasiu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
410 Views

E525 hidroxid de potasiu este un corector de aciditate, stabilizator și agent de îngroșare, artificial. Hidroxidul de potasiu este o substanță foarte reactivă ce nu apare liberă în natură. Industrial, se obține prin elecroliza unei soluții de clorură de potasiu sau prin tratarea cu hidroxid de calciu a unei soluții de carbonat de potasiu (metoda caustificării). Hidroxidul de potasiu este o substanță cristalizată, formând rețele ionice, ortorombice, stabile până la 242°C. Peste această , forma ortorombică trece în forma cubică. Are culoarea albă, este foarte higroscopic și se dizolvă în apă cu degajare de căldură. Prezintă o mare solubilitate, atât în etanol cât și în . Hidroxidul de potasiu este cea mai puternică bază.

În ce alimente se găsește E525 hidroxid de potasiu?

Aditivul E525 hidroxid de potasiu se găsește în , nuci, batoane de proteine, pudră de , bomboane de ciocolată, gemuri, jeleuri, înghețată, fursecuri, produse de patiserie, margarine, tăiței chinezești, măsline, murături, medicamente și băuturi spirtoase. Se mai folosește și la fabricarea săpunului. Se mai folosește în produsele de , brânzeturi. Se mai folosește în lapte condensat și , produse din legume, carne, pește, și nealcoolice.

De ce se folosește aditivul E 525 hidroxid de potasiu?

Aditivul E 525 hidroxid de potasiu se folosește numai în scopul reglării acidității produselor în care se adaugă.

Alte denumiri ale aditivului E 525 hidroxid de potasiu

Are ca sinonim: potasă caustică, iar denumirea sa chimică este hidroxid de potasiu. Are formula chimică KOH, iar M = 56. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Caustic potash;
  • Potassium hydrate;
  • Potash lye;
  • Potassium hydrate;

/ adverse ale aditivului E525 hidroxid de potasiu

Nu se recomandă consumul frecvent. Nu este permis în Australia. Poate provoca dureri arzătoare la nivelul gurii, gâtului și stomacului, umflarea membranelor mucoasei, vărsături și unele alergii și reacții adverse. Se recomandă evitarea lui.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :