E520 sulfat de aluminiu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
/
479 Views

E520 sulfat de este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de întărire și de afânare. Se obține din caolin sau bauxită (respectiv Al(OH)3) prin tratare cu acid sulfuric, urmată de evaporarea soluției. Rezultă sulfatul de aluminiu, sub formă de hidrat. Sulfatul de aluminu este o substanță cristalizată în sistemul monoclinic, incoloră, solubilă în , cu gust astringent. În urma hidrolizei, soluția are un caracter acid. De la sulfatul de aluminiu derivă o clasă de compuși numiți “alauni”, care sunt săruri duble ce conțin aluminiu și un alt metal (Na, K, NH4+, Cs, Rb etc.).

În ce alimente se găsește aditivul E520 sulfat de aluminiu?

Se folosește separat sau împreună cu alți în doza de 30 mg/kg, pentru de ou, și în doze de 200 mg/kg, pentru și confiate, cristalizate și glasate. Este folosit în fructe confiate, congelate și în albușuri de ou uscate. De asemena, este utilizat pentru purificarea apei potabile.

De ce se folosește aditivul E 520 sulfat de aluminiu?

Aditivul E 520 sulfat de aluminiu se folosește în produsele alimentare menționat mai sus datorită rolului pe care îl are ca agent de întărire.

Alte denumiri ale aditivului E 520 sulfat de aluminiu

Denumirea sa chimică este trisulfat de dialuminiu sau sulfat de aluminiu. Are masa moleculară M = 612. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Aluminium sulphate;
  • Aluminum sulfate;
  • Aluminum sulphate;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E520 sulfat de aluminiu

Este cunoscut efectul toxic al aluminiului asupra organismului, în special asupra sistemului nervos, cât și acțiunea sa de inhibitor al asimilării calciului, iodului și vitaminelor din grupul B. E520 sulfat de aluminiu nu este indicat pentru bolnavii cu afecțiuni renale. În doze mari provoacă toxicitate renală și acumularea particulelor de aluminiu în organism. Nu este indicat persoanelor care suferă de boala Alzheimer, deoarece este considerată neurotoxică. Nu se recomandă consumul frecvent. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :