E517 sulfat de amoniu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
/
408 Views

sulfat de amoniu este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, substanță tampon – suport pentru alți aditivi) și afânător. Aditivul E 517 sulfat de amoniu se prepară industrial prin tratarea acidului sulfuric cu amoniac gazos sau cu apele amoniacale provenite de la cocserii. O altă metodă de obținere utilizează ca materii prime amoniac și dioxid de carbon, care se barbotează într-o suspensie de gips (de fapt, se tratează carbonatul de amoniu cu sulfatul de calciu). Este o substanță solidă, cristalizată, de culoare albă. Prezintă o mare solubilitate în . Soluția sa apoasă are un pH acid. Este stabil din punct de vedere termic, comparativ cu alte săruri de amoniu.

În ce se găsește aditivul E517 sulfat de amoniu?

Aditivul E517 sulfat de amoniu se folosește ca substanță suport (purtătoare). Se mai utilizează la fabricarea drojdiei de . Se folosește în conserve de , conserve de fructe, înghețată, , în industria panificației, bere, și spirtoase.

De ce se folosește aditivul E517 sulfat de amoniu?

Aditivul E 517 sulfat de amoniu se folosește pentru că este o substanță cu hidroliză acidă, deci este reglatoare de pH. Joacă, în același timp, și rolul de agent de întărire pentru unele produse alimentare.

Alte denumiri ale aditivului E 517 sulfat de amoniu

Denumirea sa chimică este sulfat de diamoniu sau sulfat de amoniu. Are masa moleculară M = 132. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Ammonium sulphate;
  • Sulfuric acid diammonium salt;
  • Ammonium hydrogen sulfate;
  • Diammonium sulfate;
  • Azane; sulfuric acid;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E 517 sulfat de amoniu

În dozele utilizate, aditivul E 517 sulfat de amoniu nu produce niciun risc asupra sănătății consumatorului, sau mai bine spus, încă nu s-au semnalat efecte secundare. Dozele mari (4-6 g/zi), ingerate pe o perioadă de mai multe zile, pot cauza creșterea acidității sângelui sau apariția de leziuni stomacale și intestinale. Este interzisă folosirea aditivului în UE.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :