E479 ulei de soia oxidat aditiv folosit în uleiuri! Este periculos!!

/
/
/
296 Views

E479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași este un aditiv alimentar semisintetic, cu rol de emulgator utilizat la fabricarea grăsimilor speciale pentru prăjit. Sunt esteri în amestec, formați prin esterificarea glicerinei cu acizii grași din grăsimile alimentare și din uleiul de soia oxidat termic. Din punct de vedere chimic este un amestec complex de esteri ai glicerinei cu acizii grași din grăsimile alimentare și din uleiul de soia oxidat termic. Industrial, aditivul E479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași este obținut din amestecul format din 10% ulei de soia oxidat termic și 90% mono- și digliceride ale aci­zilor grași alimentari, care reacțio­nează între ei.

Produsul rezultat este dezodorizat la temperatura de 130°C în vid. Pentru obținerea acestui aditiv, sunt utilizate varie­tățile naturale din soia. Se prezintă sub formă solidă sau ceroasă. Are culoarea galben-deschis sau maro-deschis. Este insolubil în apă, dar se solubilizează în grăsime sau în ulei fierbinte. Intervalul său de topire este de 55-65°C. Conține liberi în procentul de maximum 1,5% (exprimați în acid oleic), glicerină liberă, maximum 2%, totali, 83%-90%, glicerină totală, 16-22%, insolubili în eter de petrol, maximum 2%, din acizii graşi totali. Indicele de peroxid este de maximum 3. 

În ce se găsește aditivul E479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași?

Actul normativ actual prevede utilizarea aditivului la emulsii grase pentru prăjit în doza de 5g/kg. Se mai folosește în industriale.

De ce se folosește aditivul E479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași?

Aditivul E479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași este necesar ca emulgator și al emulsiilor grase, având rolul de a împiedica separarea celor două faze lichide: apă și ulei.

Alte denumiri ale aditivului E 479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași

Alte denumiri ale aditivului sunt:

  • TOSOM;
  • Oxidized soya bean oil interacted with mono- and diglycerides of fatty acids;

Efecte secundare / ale aditivului E 479 ulei de soia oxidat termic în interacțiune cu mono- și digliceridele acizilor grași

Datele din literatura de specialitate arată că deocamdată nu se poate face o apreciere defi­nitivă asupra acestui aditiv. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.foodreactions.org

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :