E444 acetat izobutirat de zaharoză. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
247 Views

E444 acetat izobutirat de zaharoză este un aditiv alimentar cu rol de corector de aciditate, stabilizator și emulgator. Este un compus sintetic derivat din din trestie. Se obține prin reacția de esterificare a zaharozei alimentare cu anhidrida acetică și cu anhidrida izobutirică, după care produsul de reacție este supus distilării. Se obține un compus format dintr-un amestec de esteri în care raportul molar acetat/butirat este de 2:6. Se prezintă sub formă de lichid de galben-deschis, limpede, fără sedimente, fără gust și stabil termic. Are un miros caracte­ristic. Este insolubil în apă, dar solubil în solvenți organici.

În ce alimente se găsește aditivul E 444 acetat izobutirat de zaharoză?

E 444 acetat izobutirat de zaharoză se găsește în răcoritoare și cu un conțin scăzut în . Pe lângă industria alimentară, aditivul E444 mai este folosit și în produsele cosmetice de culoare și de îngrijire a pielii ( cu aromă de portocală), fixative și alte de îngrijire a părului.

De ce se folosește aditivul E444 acetat izobutirat de zaharoză?

Aditivul E444 se folosește ca emulgator în băuturi tulburi neal­coolice datorită acțiunii sale de a împiedica separarea fazelor și de a menține în suspensie particulele solide din produs.

Alte denumiri ale aditivului E444

Alte denumiri ale aditivului sunt:

  • so butyric acid hexaester with sucrose diacetate;
  • Saccharose acetate isobutyrate;
  • SUcrose acetoisobutyrate;
  • Sucrose di(acetate) hexaisobutyrate;
  • Sucrose diacetate hexaisobutyrate;

/ efecte adverse ale aditivului E444 acetat izobutirat de zaharoză

Date din literatura de specialitate arată faptul că pentru acetat izobutirat de zaharoză testele efectuate nu permit încă o apreciere definitivă asupra aditivului. Unii specialiști menționează faptul că, în doze mari aditivul a provocat modificări ale ficatului și ale bilei la de laborator, dar încă nu s-a dovedit că produce aceleași efecte și la om.

Nivel de

Surse:
www.foodnavigator.com
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com
www.ukfoodguide.net
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :