E435 Monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 60

/
/
/
302 Views

E435 Monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 60 este un aditiv alimentar cu rol de emulgator și aromatizant. Uneori este folosit și ca solvent pentru alți aditivi. Este un monoester. Aditivul este un amestec de sorbitol și de anhidridele sale (sorbitan și izosorbit) esterificaţi parțial cu acid stearic comestibil, condensat cu aproximativ 20 moli oxid de etilenă, pentru un mol de sorbitol și de anhidridele sale. Aditivul E435 se prezintă sub formă de substanță lichidă uleioasă sau de semigel (la 25°C), cu o portocalie și cu un miros caracteristic. Este solubilă în apă, acetat de etil și toluen, dar insolubilă în ulei mineral și vegetal.

În ce alimente se găsește aditivul E435 Monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 60?

Se folosește în guma de mestecat, produse de , deserturi, produse de patiserie, , emulsii destinate patiseriei, supe instant, răcoritoare etc.

De ce se folosește aditivul E435 Monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 60

Principala utilizare a aditivului E435 polisorbat 60 rezultă din capacitatea sa de a stabiliza emulsiile de tip Ulei în Apă. Aditivul E435 contribuie, datorită capacității sale de a stabiliza emulsiile, la obținerea unui produs care să își păstreze forma. De asemenea, poate modifica forma de cristalizare a grăsimii. Uneori este folosit și în industria panificației unde are rolul de a păstra miezul moale al pâinii.

Alte denumiri ale aditivului E 435 Monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 60

Are ca sinonime: polisorbat 60, monostearat de polioxietilenă (20) sorbitan. Alte denumiri ale aditivului sunt:

 • Polysorbate 60;
 • Glycosperse S-20;
 • Hetsorb S-20;
 • Liposorb S-20;
 • Lonzest SMS-20;
 • Norfox sorbo T-60;
 • Poe-20 sorbitan monostearate;
 • Polyoxyethylene (20) sorbitan monostearate;
 • Tween 60;

/ ale aditivului E435 Monolaurat de polioxietilenă sorbitan polisorbat 60

În doze mici provoacă E435 reacții ale pielii. În doze mari provoacă infecții urinare, probleme digestive, formarea cheagurilor și pietre la . Studiile efectuate pe animalele de laborator au scos în evidență faptul că provoacă ciroză hepatică. De asemenea, poate provoca flatulență, diaree, și distensie abdominală. Tot mai mulți specialiști îl încadrează în categoria aditivilor periculoși.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :