E426 hemiceluloza de soia. În ce alimente se găsește? Este periculos?

/
/
/
244 Views

E426 hemiceluloza de soia este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator și antiaglomerant și agent de îngroșare. Se obține din boabe de soia. Din punct de vedere chimic este un polizaharid care se găsește în boabele de soia. Industrial se obține din fibra de soia, prin extracție cu apă caldă. Conținutul său de hidrați de carbon nu depășește procentul de max. 74 %. Se prezintă sub formă de pudră de culoare albă. Este solubil în apă caldă și rece. pH-ul soluției de concentrație 1% este 5,5.

În ce alimente se găsește aditivul E426 hemiceluloza de soia?

Aditivul E426 hemiceluloza de soia este utilizat în cantitate de 5 g/l în băuturi pe bază de , în suplimente alimentare, în sosuri emulsionate și în produsele de brutărie fine emulsionate preambalate. Mai este adăugat și în tăiței orientali ambalați, în orez gata pentru consum, preambalat, în produse procesate din și orez. De asemenea, aditivul E426 se mai folosește la produsele din ouă deshidratate, concentrate și congelate, precum și în jeleuri, cu excepția minijeleurilor. Se mai folosește în sos de soia, băuturi vegetale, , și produse de brutărie.

De ce se folosește aditivul E 426 hemiceluloza de soia?

Necesitatea utilizării aditivului E 426 hemiceluloza de soia constă în faptul că, prin încorporarea sa în produsele alimentare, atribuie acestora o anumită consistență. Folosirea sa ca se datorează proprietății pe care o are de a forma cu apa soluții vâscoase. În produsele fine de patiserie, este adăugat având în vedere capacitatea sa de hidratare, fapt ce determină menținerea prospețimii acestor produse.

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E426 hemiceluloza de soia

La dozele folosite în , aditivul E426 hemiceluloza de soia nu constituie niciun pentru sănătatea consumatorului. Dar consumul exagerat de hemiceluloză duce la o serie de afecțiuni gastrointestinale: balonare, crampe abdominale, diaree. Se mai constată și o scădere a absorbției digestive pentru o serie de substanțe, ca: , Ca, Fe, Mg, I, Zn. Scăderea cantității de hemiceluloză ingerată sau lipsa acesteia din alimentație conduce la creșterea incidenței unor afecțiuni, ca apendicită, hemoroizi, hernie hiatală, diabet zaharat, dislipidemii, obezitate, hipertensiune, ateroscleroză, cardiopatii, litiază biliară, . Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :