E417 guma tara. În ce alimente se găsește? Este periculos?

/
/
/
204 Views

guma tara este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator și agent de îngroșare. Guma tara este obținută din endospermul semințelor de Caesalpinici spinosa (familia Leguminosae). Este formată din polizaharide cu masa moleculară foarte mare. Chimic, este un polizaharid format din unități de manoză și galactoză.În produs, raportul dintre manoză/galactoză este de 3:1. Se obține prin măcinarea endospermului semințelor de Caesalpinia spinosa. Aditivul E 417 guma tara se prezintă sub formă de praf alb-gălbui. Este o substanță inodoră, puțin solubilă în apă rece, dar se solubilizează complet în apă caldă. Este insolubilă în etanol. Are capacitatea de a gelifica. Chiar în con­centrații mici <1%, dă soluții cu vâscozitate mare.

În ce alimente se găsește aditivul E417 guma tara?

Aditivul E 417 guma tara este utilizat în produse de patiserie, în doza de 0,1-0,25%, în premixuri, 0,1-0,2%, în aluaturi pentru acoperirea unor alimente și în umpluturi, în doza de 0,1-0,2%. Se mai găsește în băuturi , înghețată, gemuri, jeleuri, conserve de legume, în dulciuri, creme, sosuri, toppinguri, dressinguri, fructe și legume prelucrate, carne și produse din carne, pește și produse din pește, , supe, sosuri, membrane comestibile, suplimente nutritive, produse din etc.

De ce se folosește aditivul E417 guma tara?

Având în vedere că E 417 guma tara, chiar și la concentrații mici (sub 1%), dă soluții cu vâscozitate mare, se utilizează în primul rând ca agent de îngroșare. De asemenea, poate forma structuri de tip gel, prin înglobarea întregii cantități de apă din produs.

Alte denumiri ale aditivului E 417 guma tara

Aditivul se mai găsește pe eticheta produselor alimentare importante sub denumirea de Peruvian carob.

/ ale aditivului E417 guma tara

E417 guma tara este o substanță de balast, care favorizează digestia. S-a constatat că în doze mari și în cazul unor persoane sensibile, guma tara poate provoca alergii, manifestate prin urticarie, edeme etc. De asemenea, aditivul E417 poate interfera cu absorbția lipidelor și substanțelor minerale.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com
www.ingredientswizard.com
www.1source.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :