E354 tartrat de calciu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
164 Views

354 tartrat de este un aditiv alimentar cu rol de acidifiant, stabilizator și conservant. Poate fi obținut și cu ajutorul organismelor modificate genetic. Denumirea sa chimică este tartrat de calciu. Se obține prin precipitarea sa cu ioni de calciu, din soluțiile de tartrați solubili. Se prezintă sub forma unei pulberi cristaline de culoare albă, insolubilă în apă, dar solubilă în acizi și alcalii. Soluția de tartrat de calciu are un caracter slab bazic. Dintr-o soluție de tartrat alcalin, de calciu se precipită în prezența sărurilor sale solubile, la încălzire, sub formă gelatinoasă, datorită faptului că este mai puțin solubilă la cald, decât la rece. Aditivul alimentar trebuie să aibă un conținut de 99% tartrat de calciu, iar pierderile prin deshidratare nu trebuie să depășească maximum 17%.

În ce alimente se găsește aditivul E354 tartrat de calciu?

Aditivul E354 tartrat de calciu se găsește în alimentele sugarilor și ale copiilor sănătoși, de vârstă mică. Astfel, aditivul este adăugat în biscuiți și pesmeți, în doza de 5g/kg (ca reziduu). Se mai folosește în răcoritoare, sifon, energizante, , gemuri, produse de patiserie industriale, gumă de mestecat și albuș de ou.

De ce se folosește aditivul E354 tartrat de calciu?

Utilizarea aditivului E354 tartrat de calciu este necesară datorită faptului că reglează produsului în care se încorporează. De asemenea, mai are rol de stabilizator pentru sistemele alimentare în care se adaugă.

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E354

Aditivul este considerat inofensiv. Ingerat în doză mai mare, reduce asimilarea calciului în organismul uman. Doza zilnică admisibilă a tartraților, pentru om, este de 0-6 mg/kilocorp. Totuși, consumul frecvent nu este recomandat. Poate reduce asimilarea calciului. Se recomandă consumul cu moderație.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.wotzinurfood.com
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :