E327 lactat de calciu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
109 Views

lactat de este un corector de aciditate natural / artificial. Denumirea chimică a lactatului de calciu este: dilactat de calciu, dilactat de calciu hidrat, sare de calciu a acidului 2-hidroxipropionic. Aditivul E 327 lactat de calciu se prezintă sub formă de pudră cristalină sau de granule albe eflo­rescente. Este o substanță cu un miros slab specific (aproape inodoră) și fără gust. Este solubil în apă (1:20) și insolubil în alcool etilic. Aditivul trebuie să conțină minimum 98% substanță activă raportată la substanța anhidră.

În ce alimente se găsește aditivul E327 lactat de calciu?

Aditivul E327 lactat de calciu se găsește în următoarele produse: brânzeturi, , sucuri de legume, , jeleuri, deserturi, produse de patiserie, carne marinată și diverse . De asemenea, aditivul E327 se mai folosește în industria conservelor de legume și , la fabricarea gemurilor, jeleurilor și a marmeladei și a altor paste și piureuri tartinabile similare, pe bază de , inclusiv produsele cu un număr scăzut de calorii, în industria panificației la obținerea pâinii preparate exclusiv din făină de grâu, drojdie sau plămădeală, apă și sare, precum și pentru alimentele folosite de sugari și de copiii sănătoși de vârstă mică (numai pentru reglarea pH-ului).

De ce se folosește aditivul E327 lactat de calciu în alimente?

Utilizarea aditivului E 327 lactat de calciu reprezintă o necesitate datorită acțiunii sale acidifiante, stabilizatoare, la obținerea conservelor, extractelor, sucurilor și siropurilor din fructe și legume. Ca agent de plastifiere și de coagulare, este folosit la fabricarea brânzeturi lor. Ca este utilizat la conservele de fructe (fructele sunt ținute în soluție ce conține lactat de calciu în scopul menținerii unei texturi tari a acestora). Mai este necesar în alimentele copiilor de vârstă mică și ale sugarilor, pentru reglarea pH-ului.

/ ale aditivului E 327 lactat de calciu

Aditivul E327 lactat de calciu nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Este utilizat în doze alese după necesități, având în vedere experiența fabrican­tului și cerințele consumatorului. La copiii nou-născuți nu se admite utilizarea acestui aditiv decât pentru aceia la care sistemul digestiv este suficient de dezvoltat, în caz contrar, lactatul de calciu poate să determine apariția unor tulburări metabolice. Nu sunt stabilite doze zilnice de folosire a aditivului, fiind considerat inofensiv. Are și utilizări medicale, fiind folosit ca remineralizant și antialergic. Se utilizează în hipocalcemii, rahitism, hipertiroidie, hipoparatiroidie, tetanie, hemoragii, spasmofilie, derma­toze alergice etc.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.infocons.ro
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :