E326 lactat de potasiu. În ce alinente se găsește? Este toxic / periculos?

/
/
/
111 Views

lactat de potasiu este un aditiv alimentar cu rol de corector de aciditate și agent de întărire. Denumirea chimică a aditivului este: lactat de potasiu sau 2-hidroxipropanoat de potasiu. Industrial, se obține prin neutra­lizarea la fierbere a acidului lactic cu carbonat sau bicarbonat. Se prezintă sub forma unui lichid limpede, puțin vâscos. Este inodor sau poate avea un miros slab caracteristic.

În ce alimente se găsește aditivul E326 lactat de potasiu?

Aditivul E326 lactat de potasiu se folosește pentru următoarele categorii de produse alimentare: produse de panificație, ca pâine preparată din , apă, drojdie sau plămădeală și sare; în vegetale de ambalate în borcane sau recipiente metalice, în alimentele pentru sugari și pentru copiii de vârstă mică, sănătoși. Aditivul E326 se mai găsește în brânzeturi, sucuri de legume, , , deserturi, produse de patiserie, diverse , inclusiv carne marinată.

De ce se folosește aditivul E326 lactat de potasiu?

Aditivul E 326 lactat de potasiu este necesar pentru diverse produse alimentare, datorită acțiunii sale antifungice (distruge mucegaiurile); este un agent umectant, are rol de plastifiant pentru produse de patiserie, coagulant pentru produsele (brânzeturi) și .

Alte denumiri ale aditivului E 326 lactat de

  • Lactic acid monopotassium salt;
  • lactic acid potassium salt;
  • Potassium 2-hydroxypropanoate;
  • Mono potassium 2-hydroxypropanoate acid;
  • Potassium alpha-hydroxypropionate;
  • Potassium D,L-lactate;
  • Potassium dextrola;

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E 326 lactat de potasiu

Aditivul E326 nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Pentru copiii nou-născuți, utilizarea aditivului este admisă numai pentru cei sănătoși. Copiii care prezintă unele afecțiuni nu pot consuma acest aditiv, deoarece poate produce dereglări ale proceselor metabolice. Nu sunt stabilite doze zilnice de folosire a lactatului de potasiu. Ca preparat medicamentos are rol antiacidotic. În același timp furnizează și ioni de potasiu, proprietate utilă în acidozele metabolice cu depleţie de potasiu.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.food-info.net
www.noshly.com
www.ukfoodguide.net
www.foodconstrued.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :