E312 galatul de dodecil. În ce alimente se găsește? Este toxic / periculos?

/
/
/
141 Views

galatul de dodecil este un aditiv alimentar cu rol de antioxidant, ce se obține pe cale chimică din alcool lauric și acid galic. Se folosește ca antixodant împotriva râncezirii grăsimilor din alimente. De asemenea, este utilizat singur sau împreună cu alți aditivi, cum ar fi E319, E320, .

În ce alimente se găsește aditivul E 312 galatul de dodecil?

Aditivul E312 galatul de dodecil se adaugă, separat sau în combinaţie cu E320 și E321 (BHA și BHT), în grăsimi și uleiuri pentru fabricarea profesională a produselor alimentare tratate termic, în ulei sau de gătit (exclusiv ulei de turtă de măsline), în untură, ulei de pește, de pasăre și de oaie. Aditivii -312 se mai utilizează, singuri sau în combinație cu BHA în amestecuri pentru patiserie, în snacks pe bază de , în lapte praf pentru automate, în supe și ciorbe deshidratate, în sosuri, în deshidratată, în fructe în coajă prelucrate, în mirodenii și condimente și în cereale semipreparate. De asemenea, aditivul E312 mai este folosit separat sau în combinație cu E320 la cartofi deshidratați, în combinaţie cu E321 și E320 în guma de mestecat și în adaosuri dietetice.

/ efecte adverse ale aditivului E312 galatul de dodecil

Din punct de vedere toxicologic se recomandă utilizarea aditivului E312 în concentrație minimă, prin asocierea cu un alt compus cu efect sinergetic. Conform datelor prezentate de unii autori E312 galatul de dodecil poate provoca dermite de contact, urticarie, vertij, sau dureri abdominale etc. Unii autori, includ galații în grupa substanțelor peri­culoase pentru organismul uman, deoarece acestea afectează sistemul nervos. Galatul de propil E310 nu este permis în alimentația copiilor mici și a sugarilor.

Administrarea orală a galatului de octil E311 produce o reacție a mucoasei bucale. Aditivul E312, adăugat în hrana sugarilor și a copiilor mici, provoacă afecțiuni hematologice. Doza zilnică admisibilă pentru galatul de dodecil, 0,005 mg/kilocorp.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com
www.ivyroses.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :