E311 galatul de octil. În ce alimente se găsește? Cât de periculos este?

/
/
/
146 Views

E311 galatul de octil este un aditiv alimentar cu rol de antioxidant, ce se obține pe cale chimică din alcool lauric și acid galic. Se utilizează ca antioxidant împotriva râncezirii grăsimilor din alimente. Se folosește singur sau împreună cu alți galați, cum ar fi E319, sau E321. Aditivul E311 este o substanță solidă, de culoare albă, cu un aspect cremos. Prezintă un gust slab amărui și este inodoră. Nu se solubilizează în apă, dar este solubil în alcool etilic, eter și propan-1, 2-diol. De asemenea, prezintă o mare solubilitate în grăsimi și .

În ce alimente se găsește aditivul E311 galatul de octil?

Aditivul E311 galatul de octil se găsește în uleiuri (cu excepția măslinelor), în grăsimi animale, lapte praf, cereale pentru micul dejun, produse de patiserie, supe la plic, gumă de mestecat. De asemenea, aditivul E311 se mai folosește la obținerea aromelor artificiale și fabricarea alimentelor pentru animalele de companie.

De ce se folosește aditivul E311 galatul de octil?

Aditivul E 311 galatul de octil se folosește datorită rolului să de antioxidant, la .

Alte denumiri ale aditivului E 311 galatul de octil

Galatul de octil are denumirea chimică: Ester n-octilic al acidului 3, 4, 5 trihidroxibenzoic, sau ester octilic al acidului galic. Alte denumiri ale aditivului sunt:

  • Dallic acid octyl ester;
  • Octyl 3,4,5-trihydroxybenzoate;
  • Octyl ester of 3,4,5-trihydroxybenzoic acid;

/ ale aditivului E 311 galatul de octil

Aditivul E311 nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. În doze mari provoacă hiperactivitate, astm, urticarie, insomnie, probleme digestive, hepatice și renale, precum și diverse reacții alergice. Conform experimentelor efectuate în laboratoarele de cercetare, experimente efectuate pe șobolani, s-a constat că aditivul E311, utilizat timp de 90 de zile, provoacă probleme de hemoglobină, producție scăzută de globule și modificări morfologice ale splinei.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro
www.ukfoodguide.net
www.ivyroses.com
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :