E284 acid boric aditiv toxic. În ce alimente se găsește?

/
/
/
180 Views

E284 acid boric este un o substanță tampon, folosit pentru a controla aciditatea (este un regulator de aciditate). Se găsește liber în unele izvoare termale, în apa de mare, în unele ape minerale, în fructe și muguri, precum și sub formă de săruri de sodiu, calciu și magneziu. De asemenea, în gazele vulcanice amestecate cu vapori de apă care ies din pământ (fumarole).

Aditivul E284 acid boric are ca sinonime acid boric sau borofax. Denumirea sa chimică este acid ortoboric. Industrial se obține prin tratarea boraxului cu acizi tari (clorhidric sau sulfuric) sau prin recristalizarea acidului boric natural (sassolin). Se prezintă sub formă de cristale transparente, incolore sau sidefii, de granule albe sau de pudră albă-unsuroasă la pipăit. Este o substanță inodoră, cu gust acru-amărui și cu o componentă reziduală dulceagă.

În ce alimente se găsește aditivul E284 acid boric?

Acidul boric este folosit numai pentru conservarea icrelor de (), în doza de 4g/kg.

De ce se folosește aditivul E 284 acid boric?

E284 acid boric este un care prezintă o acțiune antiseptică asupra unui spectru larg de (, și mucega­iuri), dar având o acțiune toxică asupra orga­nismului uman, utilizarea sa este permisă doar pentru de sturion (caviar).

/ efecte ale aditivului E284 acid boric

E 284 acid boric este o substanță care prezintă toxicitate pentru organismul uman, putând provoca intoxicații (afecțiuni gastrointestinale, iritații cutanate etc.). Consumat frecvent, perioade mari de timp, favorizează apariția leziunilor în unele organe interne. Acidul boric este absorbit rapid, dar excreția sa este lentă. Din acest motiv se acumulează în organism, în special în sistemul nervos central și în grăsimi, diminuând consumul de oxigen, sinteza glutaminei și oxidarea adrenalinei. Prezintă efecte iritante asupra mucoasei tubului digestiv, din cauza faptului că inhibă activitatea enzimelor proteolitice și lipolitice; reduce totodată coeficientul de absorbție al substanțelor nutritive etc.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.ivyroses.com
www.alecia.ro
www.ukfoodguide.net

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :