E282 propionat de calciu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
218 Views

propionat de calciu este un aditiv alimentar cu rol de conservant, natural. Substanța se obține prin fermentație bacteriană. Este utilizată, în special, împotriva drojdiilor și fungilor. Aditivul E282 are denumirea chimică: propionat de calciu sau propanoat de calciu. Se prezintă sub formă de pudră cristalină albă.

În ce alimente se găsește aditivul E282 propionat de calciu?

Aditivul E 282 propionat de calciu se folosește pentru pâine preambalată feliată și pâine de secară. Se mai utilizează pentru cu valoare energetică redusă, pâine parțial preparată, preambalată, în produse fine de preambalate, în produse de cofetărie pe bază de , în franzele și brioșe preambalate.

Aditivul E282 se mai adaugă în puddinguri și în pâinea preambalată. E282 mai este utilizat în tratamentul superficial al brânzeturilor, precum și al înlocuitorilor de . De asemenea, aditivul ai poate fi prezent în unele fermentate, sau obține prin fermentație, conform unei bune practici de fabricație.

De ce se folosește aditivul E282 propionat de calciu?

Necesitatea utilizării aditivului E 282 propionat de calciu în industria alimentară constă în efectul său fungistatic, prevenind astfel mucegăirea unor produse, ca de exemplu pâinea și produsele de panificație, produse de cofetărie, produse lactate fermentate (brânzeturi cu pastă semitare, tare și topită), a fructelor și legumelor deshidratate etc.

Aditivul E282 acționează mai slab asupra bacteriilor și drojdiilor. Totuși are și efect bacteriostatic asupra bacteriilor: Salmonella, Escherichia coli, Listeria monocytogenes. Ca și celelalte săruri ale acidului propionic, acționează prin scăderea activității apei. Sunt preferate sărurile acidului propionic, datorită faptului că gustul caracteristic pe care-l au (de acid butanoic) este mai slab decât al acidului din care provin.

/ ale aditivului E 282 propionat de calciu

Studiile recente au scos în evidență faptul că aditivul E282, administrat timp îndelungat șoarecilor a condus la creșterea treptată a greutății și creșterea rezistenței la . De asemenea, unii cercetători subliniază faptul că aditivul E282 poate conduce la apariția diabetului.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.ivyroses.com
www.aditivos-alimentarios.com
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :