E281 propionat de sodiu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
222 Views

propionat de este un aditiv alimentar cu rol conservant, , aprobat în Uniunea Europeană. Este un acid ce acționează ca un conservant antimicrobian în produsele alimentare, în special în produsele de brutărie. Se obține prin fermentație bacteriană. Este utilizat în special împotriva drojdiilor și fungilor. Denumirea chimică a aditivului E281 este: propionat de sodiu sau propanoat de sodiu. Industrial, se obține prin tratarea hidroxidului de sodiu cu acid propionic. Se prezintă sub formă de cristale albe sau incolore, transpa­rente, untoase la pipăit, precum și sub formă de granule albe sau pudră fină albă. Este o substanță higroscopică, chiar delicvescentă în prezența aerului. Aditivul E281 mai este carac­terizat printr-un miros slab de acid butanoic. Nu are niciun fel de gust.

În ce se găsește aditivul E281 propionat de sodiu?

E281 propionatul de sodiu se folosește, singur sau în amestec cu acidul propionic, propionatul de calciu sau potasiu, iar con­centrația amestecului de săruri se exprimă în acid propionic. Aditivul se adaugă în pâine preambalată, feliată, și în pâine de , pâine parțial preparată, preambalată, în fine de preambalate, în de cofetărie pe bază de , în franzele și brioșe preambalate.

Aditivul E281 se mai adaugă în puddinguri de Crăciun și în pâine preambalată. Se mai utilizează în tratamentul superficial al brânzeturilor, precum și al înlocuitorilor de brânză. De asemenea, atât acidul propionic cât și sărurile sale pot fi prezente în unele produse fermentate obținute prin procesul de fermentație, conform unei bune practici de fabricație.

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E281

Studiile efectuate pe șobolani au scos în evidență faptul că aditivul E281 poate conduce la creșterea treptată a greutății și, de asemenea, creșterea rezistenței la . De asemenea, consumul de E281, conform unor cercetători, conduce la de lungă durată.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com
www.ivyroses.com
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :