E263 acetat de calciu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
118 Views

acetat de calciu este un aditiv alimentar cu rol de conservant, natural. Aditivul E263 este utilizat în special în împotriva organismelor producătoare de spori. Aditivul are denumirea chimică: acetat de calciu. Se obține sintetic sub două forme: anhidră și cristalizată cu o moleculă de apă. Acetatul de calciu se obține prin tratarea hidroxizilor de calciu cu acid acetic. Acetatul de calciu monohidrat se prezintă sub formă de substanță solidă, cristalină, voluminoasă, de culoare albă. Este higroscopică, are un ușor amar și emană un miros slab de acid acetic. Monohidratul este sub formă de ace, granule sau pudră.

În ce alimente se găsește aditivul E263 acetat de calciu?

Aditivul E263 acetat de calciu se adaugă în în conservă, în pâine preparată din de grâu, apă, sau plămădeală și sare. De asemenea, acetatul de calciu mai este folosit la alimentele pentru înțărcare, numai pentru reglarea pH-ului. E263 se mai folosește la salate, maioneză, sosuri, și produse din .

De ce se folosește aditivul E263 acetat de calciu?

Folosirea aditivului E263 acetat de calciu reprezintă o necesitate pentru industria alimentară, datorită acțiunii sale conservante, acidifiante, stabilizante, de reglare a pH-ului etc. Astfel, este folosit în industria conservelor de fructe și legume și în panificație, datorită acțiunii sale antifungice. La produsele de panificație joacă rol de antifilant și antifungic, pentru industria preparatelor de carne, stabilizant, iar în cazul alimentelor de înțărcare este utilizat pentru reglarea pH-ului.

Alte denumiri ale aditivului E263

  • calcium ethanoate or acetate of lime;
  • Acetate of lime;
  • Acetic acid calcium salt;
  • Calcium diacetate;
  • Lime pyrolignite;

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E 263 acetat de calciu

Aditivul E263 nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Normele în vigoare recomandă folosirea acetatului de calciu chiar în alimentele de înțărcare a copiilor. În mod normal se consumă zilnic aproximativ 1 g acid acetic fără urmări nega­tive asupra organismului. Nu au fost propuse doze zilnice admisibile pentru acetatul de calciu. În doze concentrate poate fi coroziv pentru sistemul digestiv și bronhii.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com
www.ukfoodguide.net

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :