E231 ortofenilfenol aditiv TOXIC folosit pentru tratarea fructelor

/
/
/
152 Views

ortofenilfenol este un aditiv alimentar cu rol de conservant, chimic. Se prezintă sub formă de pudră cristalină de culoare albă sau gălbuie- deschis. Este solubil în soluție alcalină și în diverși solvenți organici, dar insolubil în .

În ce se găsește aditivul E231 ortofenilfenol?

Ortofenilfenolul poate fi folosit la tratamentul superficial al citricelor (singur sau în amestec cu ortofenilfenatul de sodiu), în doza de 12 mg/kg (exprimată în ortofenilfenol). De asemenea, aditivul E231 mai este utilizat la impregnarea hârtiei de ambalaj a citricelor. Aditivul este folosit pentru tratarea citricelor, merelor, perelor și bananelor. Coaja fructelor tratate cu acest aditiv nu trebuie consumată. Mai mult, este indicat să vă spălați pe mâini cu săpun după ce ați atins fructe tratate cu aditiv E231. De asemenea, uneori, unele fructe sunt scufundate într-o soluție lichidă care conține E231, care pătrunde lent în interiorul lor, și prin urmare, va fi consumat. Ortofenilfenolul este folosit și pentru unele , cum ar fi Valsartan și Telmisartan, contra tensiunii arteriale.

De ce se folosește aditivul E231?

E231 ortofenilfenol este necesar în tratamentul superficial al citricelor, deoarece are o acțiune bactericidă în special asupra bacteriilor Gram- negative (Staphylococcus aureus etc). Con­centrația la care este activ depinde de pH-ul mediului și crește cu acesta. Se utilizează sub formă de soluție de stropire sau pentru impregnarea hârtiei de ambalaj a citricelor.

Efecte secundare / efecte adverse ale aditivului E231 ortofenilfenol

Aditivul E231 este o substanță toxică și s-a constatat, din testele efectuate pe animale, că provoacă hemoragii digestive, modificări ale metabolismului și leziuni interne. În doze mici provoacă alergie, greață, vărsături și iritații ale ochilor. De asemenea, poate provoca alergii la persoanele sensibile, la contactul acestei substanțe cu pielea (dermite de contact). După unii autori ortofenilfenolul este , fapt pentru care este interzis în SUA și Australia. Toxicitatea este însă mai redusă decât a difenilului E230.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.ivyroses.com
www.noshly.com
www.ukfoodguide.net
www.dermnetnz.org

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :