E219 Sarea de sodiu a p-hidroxibenzoatului de metil aditiv toxic!

/
/
/
216 Views

de a p-hidroxibenzoatului de metil este un alimentar cu rol de conservant, chimic. Este un derivat al acidului benzoic E210. Aditivul are denumirea chimică: metil p-hidroxibenzoat de sodiu sau derivat de sodiu al esterului metilic al acidului p-hidroxibenzoic. Se obține prin topirea alcalină a acizi sulfonaților respectivi cu hidroxidul de sodiu. Se prezintă sub formă de pudră de culoare albă. Este o substanță higroscopică și aproape inodoră.

În ce alimente se găsește aditivul E219 Sarea de sodiu a p-hidroxibenzoatului de metil?

Aditivul E219 este admis în unele în care se adaugă împreună cu sorbații sau benzoații. Este folosit la tratarea superficială a produselor din carne, uscate, în învelișul din aspic al preparatelor de carne (preparate, tratate, uscate), în pe bază de cereale și cartofi, în produse de și în suplimente alimentare dietetice.

De ce se folosește aditivul E219?

Sarea de sodiu a p-hidroxibenzoatului de metil, fiind higroscopică, este folosită în produsele alimentare la care această proprietate este benefică, în sensul că ea contribuie la menținerea prospețimii alimentului precum și la creșterea duratei sale de păstrare. Aditivul E 219 sarea de sodiu a p-hidroxibenzoatului de metil este un conservant care are o acțiune bacteriostatică (la dozele folosite) asupra unor microorganisme ca drojdii, mucegaiuri, precum și asupra bacteriilor Gram-pozitive. Eficacitatea sa este însă mai slabă asupra bacteriilor Gram- negative. Necesitatea utilizării conservantului constă și în faptul că prin efectul său antimicrobian inhibă formarea toxinelor, fapt ce asigură inocuitatea produselor alimentare, securitatea lor sanitară precum și păstrarea nealterată a proprietăților senzoriale ale acestora.

/ ale aditivului E219 Sarea de sodiu a p-hidroxibenzoatului de metil

E219 poate provoca, în cazul persoanelor sensibile, alergii manifestate prin urticarie, rinite, cefaleee, vertij sau prin agravarea astmului preexistent. Este considerat un aditiv toxic. De asemenea, poate altera gustul produsului, în special la depășirea dozelor, din cauza gustului său fenolic. Nu se recomandă folosirea frecventă a aditivului. Doza maximă admisibilă la om este de 10 mg/kilocorp şi zi.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.ivyroses.com
www.foodreactions.org
www.ukfoodguide.net

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :