E218 p-hidroxibenzoat de metil. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
174 Views

p-hidroxibenzoat de metil este un aditiv alimentar cu rol de conservant chimic. Este un derivat al acidului benzoic . Sinonimele aditivului sunt: metilparaben sau p-oxibenzoatul de metil. Are denumirea chimică p-hidroxibenzoat de metil sau ester metilic al acidului p-hidroxibenzoic. Industrial, esterul este obținut prin esterificarea directă a acidului para-hidroxibenzoic cu exces de în cataliză acidă. Aditivul se prezintă sub formă de cristale mici incolore sau sub formă de pudră cristalină albă. Este o substanță aproape inodoră. De asemenea, are un gust slab fenolic.

În ce se găsește aditivul E218 p-hidroxibenzoat de metil?

Esterul metilic al acidului parahidroxibenzoic este admis în produsele alimentare singur sau împreună cu benzoații și sorbații. El este folosit drept conservant pentru unele produse de cofetărie; în suplimente alimentare dietetice lichide, în snacksuri, în învelișuri din aspic ale preparatelor de (preparate, tratate sau uscate) și la tratarea super­ficială a produselor uscate din .

De ce se folosește aditivul E218 p-hidroxibenzoat de metil?

Adăugarea aditivului E218 în diverse produse alimentare este o necesitate, datorită acțiunii antiseptice pe care o are. Activitatea antimicrobiană se manifestă asupra drojdiilor, mucegaiurilor și a bacteriilor Gram-pozitive. Asupra bacteriilor Gram-negative efectul bacteriostatic se face simțit în mai mică măsură. Adaosul de aditiv este o necesitate, deoarece prin inhibarea microorganismelor se inhibă totodată și secreția de toxine de către acestea.

/ ale aditivului E218

Parahidroxibenzoatul de metil este un produs de sinteză chimică; în cazul persoanelor sensibile poate provoca alergii. Alergii le se pot manifesta prin rinite, urticarie, vertij, dureri abdominale slabe, astm etc. În cazul produselor alimentare preambalate, poate altera gustul acestora din cauza gustului său fenolic. Este o substanță toxică, dar, comparativ cu sarea de sodiu a p-hidroxi-benzoatului de etil , toxicitatea sa este mai redusă. Doza maximă admisibilă la om este de 10 mg/kilocorp şi zi.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com
www.infocons.ro
www.noshly.com
www.ukfoodguide.net

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :