E180 litolrubina BK. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
/
142 Views

E180 litolrubina bk este un aditiv alimentar cu rol de colorant, sintetic. Este un colorant roșu și se folosește pentru colorarea de suprafață a unor sortimente de brânză. Are ca sino­nime: Pigment Roșu, Pigment Rubin, Carmin 6B. Aditivul alimentar trebuie să aibă un conținut minim de 90% total . Aditivul este aprobat de Uniunea Europeană. Este insolubil în apă rece și etanol, dar devine solubil în apă caldă. E180 se prezintă sub formă de pulbere roșiatică.

În ce se găsește aditivul E180 litolrubina bk?

Aditivul E 180 este utilizat pentru colorarea cojii comestibile a unor . Pe lângă industria alimentară, colorantul mai este folosit și la vopsirea unor materiale plastice, vopsele, diverse tipuri de cerneală, dar și la imprimarea textilelor.

De ce se folosește aditivul E180?

Colorantul Litolrubina BK, ca și alți coloranți se utilizează pentru colorarea suprafeței unor brânzeturi. Culoarea produsului devine mai atrăgătoare.

Alte denumiri ale aditivului E180

  • Brilliant carmine 6B;
  • c.i. 15850;
  • Lithol rubine BK;
  • Pigment red 57;

/ ale aditivului E180 litolrubina BK

Este un colorant inofensiv. Coaja brânzeturilor poate fi consumată. Dar sunt și persoane sensibile, care pot fi alergice la ingerarea acestui aditiv. De asemenea, litolrubina BK, poate produce hiperactivitate și astm. În doze mari eliberează histamină și poate produce urticarie, eczeme, și insomnii. Deoarece este un colorant azoic, poate provoca intoleranță la unele persoane alergice la acidul salicilic. Din acest motiv nu se recomandă consumul său frecvent. Pe termen lung poate fi o substanță cancerigenă. Aditivul E180 este interzis în Statele Unite ale Americii și în Australia.

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com
www.ivyroses.com
www.ukfoodguide.net
www.noshly.com
www.foodingredientsfirst.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :